07-11-2023

Henrik Støvring er ansat som seniorstatistiker ved Steno Diabetes Center Aarhus. Han tiltrådte sit professorat på Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin den 1. november 2023. Foto: Steno Diabetes Center Aarhus

Henrik Støvring er ny professor i statistik og farmakometri på Aarhus Universitets Institut for Biomedicin. I sit professorat, som er finansieret af Steno Diabetes Center Aarhus, undersøger han blandt andet, hvordan lægemidler bruges af og virker på forskellige patientgrupper.

Hvorfor lever flere og flere med diabetes? Virker screening for brystkræft? Får patienterne tilstrækkelig gavn af deres medicin? Og hvordan kan vi finde ud af, om en behandling faktisk virker, når der ofte er mange alternative forklaringer?

Det er nogle af de spørgsmål, som Henrik Støvrings forskning tager afsæt i.

De danske sundhedsregistre, som blandt andet indeholder data om medicin købt på apoteket, indlæggelser på sygehuset, dødsårsager osv. gør det muligt for den nyudnævnte professor og hans forskerkolleger at besvare spørgsmålene.

Men det kræver avancerede epidemiologiske studier og statistiske analysemetoder – metoder, som Henrik Støvring har bidraget til at udvikle og anvende inden for en række forskellige medicinske forskningsfelter, herunder blandt andet diabetes, hjerte-kar-sygdom, kræft, HIV og Covid-19.

- Faget statistik kaldes ofte ’the queen of sciences’, fordi det bruges af mange andre videnskaber, når de indsamler, analyserer og fortolker deres data. Min forskning er derfor i første omgang noget, som giver nye værktøjer til studier af sundhed og sygdom i befolkningen, siger Henrik Støvring i en pressemeddelelse fra Aarhus Universitet.

- Men i anden omgang vil det gavne befolkningen og forskellige patientgrupper, fordi de kan få bedre sundhedstilbud og undgå dem, der ikke virker.

Han fortæller videre, at det nye professorat bliver en platform for at opbygge en forskningsgruppe med fokus på bedre udnyttelse af danske sundhedsregistre, fx ved at udvikle bedre mål for behandlingskvalitet og medicinbrug.

Professoratet, som finansieres af Steno Diabetes Center Aarhus, giver også Henrik Støvring mulighed for at vejlede ph.d.-studerende og andre på Aarhus Universitet – en opgave, han ser meget frem til.

Kontakt

Professor og dr.med. Henrik Støvring
Steno Diabetes Center Aarhus
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Aarhus Universitetshospital, Klinisk Farmakologi

Mobil: 22 33 55 86
Mail: stovring@biomed.au.dk

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?