04-06-2018

Mange af de fremmødte havde indsendt materiale fra deres forskningsprojekter forud for seminaret. Det hele bliver samlet i en "abstract-bog", som bliver sendt til deltagerne.

Der var ikke mange ledige stole, da det midtjyske diabetesmiljø var samlet den 25. maj 2018 til Steno Diabetes Center Aarhus' første forskningsseminar. Med lige knap 100 fremmødte var seminaret et stort tilløbsstykke.

- Jeg er fuldstændig overvældet over den opbakning og det engagement, vi blev mødt af på dagen.

Sådan siger professor Niels Jessen, som den 15. maj tiltrådte stillingen som forskningschef for det nyetablerede forsknings- og behandlingscenter, Steno Diabetes Center Aarhus, på Aarhus Universitetshospital.

Han så seminaret som en oplagt mulighed for at samle det midtjyske forskningsmiljø inden for diabetes og samtidig vise Steno Diabetes Center Aarhus' midlertidige faciliteter på Hedeager i Aarhus frem.

Livligt og bredt forskningsmiljø

- Vi var godt klar over, at der er et meget aktivt og vidtforgrenet diabetesmiljø i Aarhus og Region Midtjylland, men at næsten 100 personer lagde deres vej forbi, og at cirka halveden af dem bød ind med materiale fra deres forskningsprojekter med relativ kort varsel var langt over vores forventninger, siger Niels Jessen.

Og den oplevelse er han ikke ene om. Esben Søndergaard, forsker i diabetes og hormonsygdomme ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet, var en af deltagerne på dagen.

- Det var fedt at opleve, hvor stort diabetesmiljøet i Midtjylland rent faktisk er. Der var mange mennesker og fagområder repræsenteret, som jeg ikke før havde koblet til området. Dagen var på den måde med til at visualisere en bred flok af mennesker som én sammenhængende gruppe.

Flere præsenterede deres forskningsprojekter på store plakater, som blev hængt op under seminaret. Det gav anledning til nysgerrige spørgsmål og tværfaglige snakke blandt deltagerne.

Netop bredden inden for diabetesforskning blev også demonstreret i dagens program, der blandt andet bød på oplæg fra flere forskningsafdelinger på Aarhus Universitet og kræftafdelingen og øjenafdelingen på Aarhus Universitetshospital.

Samarbejde og netværk var trækplaster

De fremmødte var især nysgerrige på, hvilke nye muligheder for samarbejde, netværk og ressourcer Steno Diabetes Center Aarhus kan tilbyde på forskningsområdet – eksempelvis gennem bevillingen "Steno Collaborative Grants", som blev præsenteret på dagen.

- Vi fik mange positive tilkendegivelser på, hvad folk kan bidrage med i forhold at virkeliggøre vores vision om at opbygge Steno Diabetes Center Aarhus som et respekteret og internationalt anerkendt forskningscenter, fastslår Niels Jessen.

- Snakken gik rigtig godt på kryds og tværs. Netværksdelen af sådan et arrangement er altid rigtig godt givet ud – det er jo i sidste ende det, folk kommer for.

Samlingspunkt for diabetesforskning

På dagens program var også Dansk center for strategisk forskning i type 2 diabetes og Danish Diabetes Academy, som fortalte om muligheder for samarbejde, uddannelse og videndeling.

- Vi er glade for at opleve, at Steno Diabetes Center Aarhus kan bruges som et naturligt samlingspunkt for forskningsmiljøet omkring diabetes, så vi glæder os til også fremover at invitere til faglige arrangementer. Vi forventer at gentage et forskningsseminar som dette årligt, og vi vil lægge os i selen for at finde et passende tidspunkt, der ikke konflikter med for mange faglige kongresser, afslutter Niels Jessen.

Se programmet fra dagen her.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.





Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?