09-03-2022

”Ved at mødes i et fælles samarbejde på tværs af regionen kan vi dele erfaringer med hinanden og blive opdateret på den nyeste teknologi på området i regionen på tværs af enheder og afdelinger,” siger Troels Krarup Hansen.

Regionalt netværk for diabetesteknologi har optimeret brugen af diabetesudstyret i Region Midtjylland og har givet fagfolkene på området en styrket position i forhold til beslutningstagerne, vurderer vores centerdirektør Troels Krarup Hansen.

Større faglig viden om diabetesteknologi, fælles faglige retningslinjer og større gennemslagskraft.

Siden 2019 har Steno Diabetes Center Aarhus samlet repræsentanter fra fem hospitalsenheder og syv afdelinger i Region Midtjylland i et regionalt netværk for diabetesteknologi.

Nu begynder nogle af gevinsterne at vise sig.

- Ved at mødes i et fælles samarbejde på tværs af regionen kan vi dele erfaringer og blive opdateret på den nyeste teknologi på området. Det har gjort, at vi nu har optimeret den fælles faglige tilgang til diabetesudstyret, og vi kan i højere grad koordinere fagligt og udarbejde fælles retningslinjer, som er til gavn for både patienter og os som fagfolk.

Sådan siger Troels Krarup Hansen til Sundhedspolitisk Tidsskrift.

Forventningerne er, at det regionale netværk kan bidrage til større ensartethed på teknologiområdet på tværs af de syv diabetesambulatorier i Region Midtjylland.

- Vi oplever, at regionspolitikerne i højere grad har lyttet, inden de tog beslutningerne, fordi vi fagligt kunne forklare, hvordan vi fælles ville udmønte pengene. Det bliver langt mere konkret, end når vi siger, at ”vi ønsker en større pose penge", siger Troels Krarup Hansen

Læs artiklen: Regionalt netværk optimerer klinikeres brug af diabetesudstyr.

 

På den nationale klinge varetager Steno Diabetes Center Aarhus formandsskabet for en tværregional arbejdsgruppe for diabetesteknologi under det Nationale Netværk for Diabetes.

Formålet med denne arbejdsgruppe er at hjælpe Det Nationale Netværk for Diabetes med at følge udviklingen og introduktionen af ny patientnær teknologi samt komme med forslag til, hvordan diabetesbehandlingen i Danmark kan blive mere ensartet og tidssvarende, uden at udgifterne vokser ukontrollabelt.

Kontakt

Troels Krarup Hansen
Direktør

troeha@rm.dk
+45 6167 9616

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?