16-11-2023

Søren Gregersen

Overlæge Søren Gregersen er udnævnt til klinisk professor. I sin forskning undersøger han, om stoffer fra kaffe og bær har gavnlig virkning hos personer med type 2-diabetes.

Overlæge og diabetesforsker fra Steno Diabetes Center Aarhus, Søren Gregersen, er udnævnt til klinisk professor i eksperimentel ernæring på Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet. I sin forskning undersøger han blandt andet de gavnlige effekter af kosttilskud til forebyggelse og behandling af type 2-diabetes.
 
Vi ved alle, at maden, vi putter i vores mund, påvirker vores krop og vores sundhed, men særligt hvis du er diabetespatient, har kosten stor betydning for din helbredstilstand. Det ved ikke mindst den nyudnævnte professor i eksperimentel ernæring Søren Gregersen, der i sin forskning beskæftiger sig kostens betydning for vores sundhed.
 
En sund kost er et vigtigt led i både behandling og forebyggelse af type 2-diabetes, og Søren Gregersen har i sit forskningsfelt fokus på effekterne af kostændringer og kosttilskud med såkaldte naturligt forekommende bioaktive stoffer. Hans omdrejningspunkt er, hvordan ekstrakter fra bær og oprensede stoffer fra kaffe påvirker sukker- og fedtomsætning hos personer med type 2-diabetes eller forstadier dertil.

Ved siden af sin forskning har Søren Gregersen som overlæge i klinikken ved Steno Diabetes Center Aarhus kontakt til patienter med diabetes. Han håber, at hans forskning på sigt kan styrke muligheden for at forebygge type 2-diabetes samt at forbedre behandlingen hos personer, der allerede lider af sygdommen.

- Med det nye professorat ser jeg frem til at udbygge forskningen på dette område i samarbejder mellem både fødevareindustrien, universitetet og hospitalet, og at kunne styrke samarbejdet mellem universiteter i ind- og udland, fortæller han.

Forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus, Niels Jessen glæder sig over, at Søren Gregersen nu er udnævnt til professor. Han finder visionen om at bruge kostprodukter til behandling og forebyggelse virkelig spændende.

- Sørens tilgang om at teste disse produkter med en streng videnskabelig tilgang er meget vigtig for, at vi kan få skilt de virkelig virksomme stoffer fra de mange produkter, der ikke leverer på løfterne. Dette grundige arbejde er essentielt for at kunne flytte klinisk praksis, så forventningerne er tårnhøje, siger Niels Jessen.

Søren Gregersen, som er tiltrådt stillingen som klinisk professor den 15. november 2023, er desuden involveret i forskningsprojekter om de gavnlige effekter for insulinfølsomhed på knoglesundhed hos raske personer og i databasestudier i effekter af diabetes-medicin på knoglesundhed.

Professoratet er finansieret af Steno Diabetes Center Aarhus.

Kontakt

Kontaktside Niels Jessen

Niels Jessen
Forskningschef

niels.jessen@biomed.au.dk
+45 2859 6352

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?