rodstreg.png

DiabetesApparatet_cover.jpg

DiabetesApparatet er en podcast til dig, som ønsker at vide mere om type 1-diabetes. Måske har du lige har fået konstateret type 1-diabetes, måske har du haft diabetes i flere år eller måske kender du nogen, der har diabetes? Uanset – velkommen til og god fornøjelse!

Podcasten, som består af 9 episoder, er udgivet af Steno Diabetes Center Aarhus. Med denne podcast ønsker vi at afprøve podcastformatet til at formidle viden om diabetes samt bringe fortællinger fra personer med diabetes i spil.

Her finder du DiabetesApparatet

På Spotify, i din sædvanlige podcast-app, på spreaker.com eller via afspilleren herunder.

Hvad synes du om DiabetesApparatet?

Du er meget velkommen til at skrive til os, hvis du har ris, ros eller forslag til emner, som du gerne vil høre om.

 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

 

Få en forsmag på DiabetesApparatet

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

”Jeg lyttede til diabetesapparatet kort tid efter, at jeg fik min diagnose og den gav mig vanvittigt meget. Det var jo som at få 4-5 timers én til én-samtale med de dygtigste folk på Steno Diabetes Center Aarhus – men i trygheden af mit eget hjem i stedet for i et hvidt lokale på et sygehus." 

Loa, 40 år, type 1-diabetes.

 

Lyt også til...

"Hjernekassen på P1": Diabetesforskning

Hvad er forskellen på type 1- og type 2-diabetes? Hvorfor får flere og flere type 2-diabetes? Hvad er specielt for diabetesforskning? Vores forskningschef Niels Jessen er er gæst i Hjernekassen på P1 med vært Peter Lund Madsen.


"Så vidt vi ved": Gør vi for meget rent? Spiller det kolde vejr en rolle?

Flere og flere mennesker får type 1-diabetes. Men hvorfor? Det ved vi faktisk ikke. Vores forskningschef Niels Jessen er i studiet og fortæller blandt andet om, hvad vi hos Steno Diabetes Center Aarhus og andre forskere arbejder på lige nu med det mål at mindske konsekvenserne af type 1-diabetes og forhåbentlig engang i fremtiden at kunne forebygge sygdommen.