19-01-2022

Steno Diabetes Centrene er tilbage med en ny sæson af podcasten Diabetesforskerne. Lyt til de fire første episoder i dag og få indblik i den nyeste diabetesforskning i Danmark- og som noget nyt også i Grønland.

Kan vi forhindre lavt blodsukker ved hjælp af en mobilalarm? Kan udtræk fra bær eller kaffe forebygge eller behandle diabetes? Og kan traditionel kost virke mod diabetes i Grønland?

Det er nogle af de spørgsmål, du bliver klogere på, når du lytter til anden sæson af podcasten Diabetesforskerne, som Steno Diabetes Centrene i Danmark lancerer i dag.

Kom med en tur rundt i landet og mød nogle af de dygtige forskere, der er på jagt efter den nyeste viden om diabetes. Viden, der måske kan ændre på, hvordan vi forstår, forebygger og behandler de mange forskellige typer af diabetes.

Fra udvikling af mobilalarmer til naturlig medicin

Diabetesforskerne er en podcast, hvor du kommer helt tæt på det, der forskes i lige nu på diabetesområdet.

I hver episode møder du en ny forsker, der fortæller om sit forskningsprojekt med fokus på diabetes.

I denne sæson kan du blandt andet høre om forskning i diabetes-stress, diabetes i Grønland, brugen af mobilalarmer ved lavt blodsukker, individuel-diabetes behandling, fællesbehandling af hjertesygdomme, brugen af naturlig medicin, diabetes og skizofreni og hjemmebesøg.

Personer med diabetes efterspørger viden om forskning

Alle kan lytte med, men podcasten er især målrettet dem, der har interesse i diabetes –fordi de selv har diabetes, de kender nogle, der har det, eller fordi de arbejder med diabetesområdet.

Podcasten er startet, fordi der var et stort ønske fra personer med diabetes og pårørende om at vide mere om diabetesforskning:

- Både gennem brugerråd og på sociale medier har vi oplevet, at mange med diabetes og pårørende gerne vil vide mere om, hvad der forskes i og hvordan forskningsresultaterne kan omsættes i en bedre hverdag med diabetes. Vi bruger her podcast som medie, så forskningen bliver lidt lettere at gå til, siger Signe Guldhammer Lystbæk, uddannelseskonsulent i Steno Diabetes Center Nordjylland.

Grønland er med som ny medspiller

Podcasten er et samarbejde på tværs af de fem danske Steno Diabetes Centre, der er placeret i hver deres region. Hertil er forskere fra Steno Diabetes Center Grønland også kommet med.

Over dobbelt så mange grønlændere som danskere har diabetes. Endokrinolog, overlæge og professor Marit Eika Jørgensen fra Steno Diabetes Center Grønland fortæller i episode 2, at hver 5.-6. grønlænder har et særligt gen, som øger risikoen for at udvikle diabetes.

Hendes forskning handler om at blive klogere på, hvor mange grønlændere der har det særlige gen - og om ændret kost kan forebygge udviklingen af diabetes.

- Ønsket er at bidrage til, at behandlingen bliver bedre og mere effektiv hos den enkelte med diabetes, siger Marit Eika Jørgensen.

Lyt med hver onsdag

Anden sæson består af 12 episoder, som udkommer løbende. Du kan lytte til de første fire episoder allerede i dag – og der udkommer en ny episode hver onsdag.

Fra Steno Diabetes Center Aarhus møder du klinisk lektor og overlæge Søren Gregersen (episode 6) og ph.d. og sygeplejespecialist Annesofie Lunde Jensen (episode 12), hvor de fortæller om deres forskning i henholdsvis naturlig medicin og brugerbestemte diabetessamtaler.

Lyt til Diabetesforskerne i din foretrukne podcastafspiller eller på vores hjemmeside.

Om podcasten Diabetesforskerne

Kontakt

Katrine Holm Nielsen
Uddannelseskonsulent

katrni@rm.dk
+45 2027 2331

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?