04-04-2024

MØD STENO AARHUS: Jesper Sand Hjelle er afdelingslæge på afdeling for Børn og Unge ved Regionshospitalet Gødstrup. Men kun halvdelen af sin arbejdstid. Den anden halvdel ser han børn og unge i Steno Diabetes Center Aarhus og forsker i blandt andet diabetesteknologi.

Her fortæller Jesper lidt om sit arbejde:

At finde løsninger i fællesskab er virkeligt givende

Som barn og ung med diabetes er man altid under udvikling sammen med sin sygdom. Derfor er min vigtigste opgave - sammen med forældrene - at finde de individuelle løsninger, som passer til de behov, det enkelte barn og familie har.

På en dag i klinikken kan jeg møde en familie med en 2-årig, der har brug for hjælp til at stabilisere blodsukkeret i hverdagen. Bagefter kan der komme en 17-årig, der har spørgsmål til, hvordan man kan styre blodsukkeret i weekender med fest og alkohol. Det giver en afvekslende dag, og det er spændende.

Jeg møder familier med overskud, og som har det godt. Det er fedt, for så har vi måske et eller andet sted været med til at finde de gode løsninger, der virker for netop dem. Jeg møder også familier, hvor det måske ikke går helt så godt. Her må vi sammen finde den rette vej for dem. Det er godt at mærke, at man kan være med til gøre en forskel. Det er jo det, vi er her for.

I Steno Diabetes Center Aarhus arbejder vi i høj grad tværfagligt, og løsningerne bliver fundet i et samarbejde. I vores team er vi både diætister, psykologer, socialrådgivere, sygeplejersker og læger - og det at finde løsninger i fællesskab er virkeligt givende.

Der er god synergi i at gøre tingene ens

Jeg er ansat hos både Regionshospitalet Gødstrup og Steno Diabetes Center Aarhus, og det har sine klare fordele. Samarbejdet mellem vores afdelinger og behandlere på tværs af regionen er blevet meget mere nært. Vi samarbejder for eksempel om at udvikle ensartede tilbud på tværs af regionen - gruppemøder for børn med diabetes er et af eksemplerne herpå.

Jeg kan trække mine gode erfaringer og arbejdsgange fra Steno Diabetes Center Aarhus med til Gødstrup og omvendt. Selvom det ikke alt, vi kan eller skal gøre på samme måde, så er der alligevel mange flere steder, end man lige tror, hvor der er rigtig god synergi og mening i at gøre tingene ens på tværs af regionen – til gavn for både patienter, behandlere og regionen.

Der er altid tre-fire personer, jeg kan spørge

Ud over mit arbejde i klinikken er jeg også involveret i forskning, teknologiudbud og teknologikurser. Jeg er meget teknologiinteresseret, så meget af mit arbejde kredser om diabetesteknologi.

Jeg er med i en tværregional arbejdsgruppe i forbindelse med fornyelsen det nationale udbud af diabetesteknologi. Her er jeg med til at vurdere teknologien i forhold til, hvad der er bedst, enklest og sikrest for patienten, men skeler også til økonomi og bæredygtighed.

I ét af mine aktuelle forskningsprojekter undersøger jeg timing og effekter ved påsætning af den mest avancerede diabetesteknologi (AID-systemer) hos børn og voksne, og vi har netop publiceret en artikel om udbredelse og effekter af OS-AID (også kaldet DIY Loop) hos danske børn og unge med diabetes.

Det er fedt at være involveret i forskningen, og i Steno Diabetes Center Aarhus har jeg adgang til folk, som ved en masse ting. Teknologi, data - ja viden om alt muligt, og der er altid tre-fire personer, jeg kan spørge, hvis der er noget, jeg ikke ved. Det gør, at jeg hurtigt kan få svar og komme videre.

Mød Steno Aarhus

Sygeplejersker, forskere, diætister, projektledere, læger, psykologer, sekretærer, socialrådgivere, datamedarbejdere, psykologer, AC fuldmægtige, antropologer...

Listen kunne blive ved. Hos Steno Diabetes Center Aarhus er vi mange fagligheder samlet under samme tag.

Fælles for os alle er, at vi arbejder for et godt liv for mennesker med eller i risiko for diabetes.

Mød nogle af os her.

 

  • MØD STENO AARHUS: Jesper Sand Hjelle er afdelingslæge på afdeling for Børn og Unge ved Regionshospitalet Gødstrup. Men kun halvdelen af sin arbejdstid. Den anden halvdel ser han børn og unge i Steno Diabetes Center Aarhus og forsker i blandt andet diabetesteknologi.

  • MØD STENO AARHUS: Anders Aasted Isaksen er forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus. Nysgerrighed og en evne til at fordybe sig har resulteret i et alsidigt forskningsfelt inden for registerbaserede populationsstudier, folkesundhed, kunstig intelligens, maskinlæring og de kliniske potentialer heri. Det er dog ikke kun Anders' forskningsfeltet, der spænder bredt.

  • MØD STENO AARHUS: Anne Hvarregaard Mose er udviklingsansvarlig psykolog i Steno Diabetes Center Aarhus. Hun er også vendelbo med aner tilbage fra den "Den store sandflugt". Måske netop disse aner har betydet, at hun aldrig har brugt sætningen "det HAR vi prøvet" som argument for ikke at forsøge?.

  • MØD STENO AARHUS: Jane Nautrup Østergaard er programleder og arbejde med at forebygge overvægt og diabetes - med særligt fokus på børn, unge og familier.

  • MØD STENO AARHUS: Familieforhold kan påvirke udviklingen af type 2-diabetes. Derfor er det vigtigt, at vi lærer mere om, hvordan vi kan bruge familieoplysninger til at forebygge sygdommen og forbedre behandlingen af personer med type 2-diabetes. Det forsker Omar Silverman i.

  • MØD STENO AARHUS: Når SOSU-assistenter skal lære mere om diabetes, eller når børn med diabetes skal have vækket deres madglæde, så har Katrine Holm Nielsen en finger med i spillet. Hun er uddannelseskonsulent hos Steno Diabetes Center Aarhus.

     

  • MØD STENO AARHUS: Som forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus er det Niels Jessens ansvar, at vi kommer i mål med de ambitioner, vi har for vores diabetesforskning. Niels er også selv forsker og mener blandt andet, at vi har meget at lære af brune bjørne og pytonslanger.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.





Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?