Steno Diabetes Center Aarhus tilbyder undervisning til læger, sygeplejersker og diætister, som er involveret i diabetesbehandling med insulinpumper og glukosesensorer. Kurset er et 3-dages kursus, som udbydes 2 gange i efteråret 2024.

Steno Diabetes Center Aarhus afholdte kurset for første gang i 2022 for to fyldte hold. Kurserne blev afviklet med stor succes, hvor det særlige er, at en del af undervisningen baseres på, at kursisterne på kursusdagene selv tilbydes at bære insulinpumpe og glukosesensor. Dette giver behandlerne en bedre forståelse for at bære pumpe og sensor, og de kan dermed give en bedre vejledning til deres patienter.

Læs artiklen fra kurset i 2022 og se nedenstående video, hvor deltagere fortæller om deres erfaringer og udbytte med kurset og mød Sanne Fisker, der er overlæge og underviser på kurset, som fortæller om hvad behandlerne får med fra kurset. 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Kurset er for både voksen- og børnebehandlere, hvor der tages afsæt i den nyeste evidensbaserede viden. Undervisningen er en kombination af oplæg, case-baserede diskussioner tilpasset til hhv. børne- eller voksenbehandlere, gruppearbejde samt praktiske øvelser. Undervisningen varetages af diabetesbehandlere med stor erfaring inden for diabetesbehandling og diabetesteknologi til både voksne og børn. 

Deltagerne vil få opdateret deres viden, få nye færdigheder samt redskaber til at håndtere diabetesbehandling med insulinpumper og glukosesensorer. Deltagerne lærer at bruge insulinpumpe- og sensorteknologiens muligheder og blive fuld fortrolig med at anvende de grundlæggende funktioner i pumpen.

Kurset sætter desuden fokus på vigtigheden af kulhydrattælling i behandlingen med insulinpumper.

Datoer:                         Hold 1: 27., 28. og 29. august 2024

                                     Hold 2: 8., 9. og 10. oktober 2024

 

Sted:                             Steno Diabetes Center Aarhus, Palle Juul-Jensens Boulevard 11, Indgang A, 8200 Aarhus N

Målgruppe:                    Læger, sygeplejersker og diætister, som er involveret i diabetesbehandling med insulinpumper og glukosesensorer.

Tilmelding:                    Læs mere og tilmeld dig her

Pris:                              3000 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?