Intro
I samarbejde mellem Center for Kompetenceudvikling, Steno Diabetes Center Aarhus og hospitaler i Region Midt afholdes dette kursus, som henvender sig udelukkende til sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter ansat i kommuner.
Kurset har gennem en årrække været udbudt via Steno Diabetes Center, og fortsætter fra 2025 med samme program ved Center for Kompetenceudvikling.
Om kurset
Kurset er for dig, der som kommunalt ansat sygeplejerske eller social- og sundhedsassistent ønsker at blive klogere på blandt andet:
- De fysiologiske ændringer ved diabetes
- Type 1- og type 2-diabetes
- Mad og ernæring til borgere med diabetes
- Sårbehandling og fodstatus
- Blodsukkerværdier
Undervisningen skifter mellem cases og tavleundervisning. Undervisningen varetages hvert sted lokalt af en læge, en diabetessygeplejerske, en diætist samt en sårsygeplejerske.
Målgruppe
Sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter ansat ved en kommune i Region Midtjylland.
OBS.: Kurset er ikke for elever.
Dato og sted:
Undervisningen er et dagskursus, der udbydes på alle hospitalerne i Region Midtjylland 3-4 gange årligt hvert sted: Aarhus, Randers, Horsens, Viborg, Silkeborg og Gødstrup. Det er et basiskursus, og indholdet er ens hvert sted.
Det er lokale undervisere hvert sted, da der er lagt vægt på den lokale forankring, både hvad angår underviserne men også deltagerne imellem. Man skal derfor tilmelde sig den kommune, man arbejder i.
Kursussteder
Viborg, Silkeborg og Skive kommune
Undervisningen afholdes på Regionshospitalet Viborg og Regionshospitalet Silkeborg
Herning, Holstebro, Lemvig, Ikast-Brande, Struer og Ringkøbing-Skjern kommune
Undervisningen afholdes på Regionshospitalet Gødstrup
Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder kommune
Undervisningen afholdes på Regionshospitalet Horsens
Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommune
Undervisningen afholdes på Regionshospitalet Randers
Aarhus og Samsø kommune
Undervisningen afholdes på Aarhus Universitetshospital
Tilmelding
Steno Diabetes Center Aarhus inviterer i samarbejde med Sårcenter Viborg, Hospitalsenhed Midt privat praktiserende fodterapeuter i Region Midtjylland til temadag om den diabetiske fod.
OBS: Samme temadag er også afholdt i 2022, 2023 og 2024 så hvis du har deltaget der, skal du ikke tilmeldes i 2025
Indhold
- Temadagen er for dig, der ønsker viden om forebyggelse, pleje og behandling af fodkomplikationer forårsaget af diabetes.
- Du vil bl.a. møde sårsygeplejersker, læger og fodterapeuter, der til dagligt arbejder med den diabetiske fod i Center for Den Diabetiske Fod i Aarhus og Sårcenter Viborg.
- Dagen vil bestå af dialogbaseret undervisning og casearbejde
Emner
- Den diabetiske fod og diabetiske sår
- Neuropati, fejlstillinger og iskæmi
- Sårpleje-, behandling og kirurgi
- Sårprodukter og bandager
- Fodtøj og indlægsmuligheder
- Tilskudsmuligheder m.v.
Målgruppe
- Kommunale sygeplejersker ansat i Region Midtjylland, som ikke har specialiseret viden indenfor sårpleje eller deltaget i Region Midtjyllands 4-dage sårkursus.
Dato og sted
- Den 4. marts 2025 kl. 8.00-15.30 i Aarhus
- Den 2. september 2025 kl. 8.00-15.30 i Viborg
Tilmelding
Læs mere
Intro
Diplomuddannelsen består af fem moduler, og på hvert modul har deltagerne nogle dage på skolebænken fulgt af flere uger hjemme i klinikken. Denne vekslen mellem teoretisk undervisning og klinisk arbejde gør uddannelsen praksisnær og relevant i den kliniske hverdag – også undervejs i uddannelsesforløbet.
Diplomuddannelsen er udviklet af Steno Diabetes Centrene i København, Sjælland og Aarhus i samarbejde med Københavns Professionshøjskole, Fagligt Selskab for Diabetessygeplejersker samt Professionshøjskolerne Absalon og VIA.
Hør hvad deltagerne fra det første hold har fået af udbytte og hvordan de anvender deres nye viden i hverdagen: Ny diplomuddannelse for sygeplejersker løfter diabetesbehandlingen
Målgruppe
Diplomuddannelsen henvender sig både til sygeplejersker, som er ansat på ambulatorier, sengeafsnit, i kommuner og i lægepraksisser.
Dato, sted og tilmelding:
- Der afventes pt. ny opstartsdato.
Uddannelsesforløbet er bygget op af 5 diplommoduler, som er placeret 3 forskellige steder i Danmark: København, Sjælland og Jylland, på hhv. Københavns Professionshøjskole, Professionshøjskolen Absalon og på VIA University College.
Samlet pris for det fulde uddannelsesforløb: 79.186,- (incl. forplejning, excl. moms for dele af forløbet)
Læs mere om uddannelsen og tilmelding her:
Center for Kompetenceudvikling i Region Midt udbyder et samlet sundhedspædagogisk kompetenceudviklingsforløb på i alt 4 moduler for dig, som arbejder med rehabilitering af personer med type 2-diabetes.
Steno Diabetes Center Aarhus anbefaler modul 1 og 2 på dette forløb, da det henvender sig til sundhedsprofessionelle i kommunerne, som arbejder med undervisning og vejledning af mennesker med type 2-diabetes. På disse moduler arbejder man med grundlæggende sundhedspædagogik, den sundhedspædagogiske samtale og gruppeundervisning.
Indhold
På modul 1 og 2 får du:
- Grundlæggende viden om sundhedspædagogik og samtaleprocesser
- Grundlæggende viden om hvordan man skaber deltagerinvolvering
- Konkrete redskaber og værktøjer til gruppeundervisning samt afklarende samtaler
På kurset vil der være en vekslen mellem teoretiske oplæg, praktiske øvelser og refleksion over egen praksis med rehabilitering af borgere med bl.a. type 2-diabetes.
Målgruppe
Sygeplejersker, diætister, fysio- og ergoterapeuter, der arbejder med rehabilitering af personer med type 2-diabetes i kommunernes sundheds- eller rehabiliteringscentre.
Bemærk: Dette er et grundlæggende kursus og kurset anbefales derfor særligt til ovenstående fagprofessionelle, der er nye i deres funktion og som ikke har stor erfaring med gruppeundervisning samt den afklarende samtale.
Dato og sted
Modul 1 og 2:
Den 17. og 18. september samt 2. oktober 2025
Modul 3 og 4:
Den 22. og 23. oktober samt 13. november 2025
Tilmelding
Bemærk: Modul 1 og 2 kan tages uden at tilmelde sige det samlede forløb, mens modul 3 og 4 kun kan tages, hvis man først har taget modul 1 og 2.
Kontakt
Louise Brøndum Kristensen
Uddannelseskoordinator
lobrkr@rm.dk
+ 45 2037 3729