Portræt af Adam Hulman

Adam Hulman modtager pris på 25.000 kr. for at bygge bro mellem fag – og mellem menneske og maskine.

Senior data scientist og lektor Adam Hulman modtager ”DDEA Research Education and Networking Award 2024”. Prisen er på 25.000,- og uddeles af Danish Diabetes and Endocrine Academy (DDEA), der arbejder på fremme forskning i verdensklasse inden for diabetes, metabolisme og klassisk endokrinologi.

- Jeg tror, at tværfaglig forskning vil bringe os tættere på vores mål om at gøre en reel forskel, siger Adam Hulman, 36, som I dag har fået DDEA Research Education and Networking Award 2024.

Adam får prisen for sine mange bidrag til aktiviteter i regi af DDEA.

Jeg havde været med som deltager i mange år, og da jeg udviklede mig som forsker med mine egne idéer, tænkte jeg, at der var et hul i markedet: Vi havde brug for flere datavidenskabs- eller AI-arrangementer i DDA, forklarer Adam Hulman.

AI og maskinlæring skal gøre en reel forskel

Adam Hulman var en af drivkræfterne bag Data Science Spring School i 2022, et arrangement for yngre forskere, med fokus på samarbejde og tværfaglighed i diabetesforskning og datavidenskab.

Og tidligere har han blandt andet faciliteret møderækken AI & Pie, der skulle gøre deltagerne klogere på kunstig intelligens.

For et halvt år siden etablerede Adam Hulman sin forskningsgruppe, Hulman Lab, på Steno Diabetes Center Aarhus efter at have modtaget et legat fra Novo Nordisk Fonden.

Det tværfaglige aspekt er særligt vigtigt for Adam Hulman.
- Vi bygger bro mellem datavidenskab og klinisk forskning, fordi vi ønsker at udvikle løsninger, der kan gøre en reel forskel i klinikken, siger Adam Hulman.

 - Jeg tror, det er en vigtig oplevelse for unge forskere at have – for klinikere og datavidenskabsfolk at indse, at de ikke deler et fælles sprog. Men så, når de arbejder sammen, kommer de til et punkt, hvor ting begynder at give mening, og de kan skabe noget meningsfuldt.

Fra finans til diabetes

For 13 år siden var Adam Hulman en lovende, nyuddannet matematiker på vej til at skabe sig en karriere i den internationale finansverden. Men via en professor i folkesundhed blev han inspireret til at sadle om og bruge sine matematiske evner inden for diabetesforskningen.

Adam kan han godt lide at gøre tingene på uortodokse måder, og han har blandt andet taget LEGO® SERIOUS PLAY®-metoden i brug - en faciliteringsmetode, der bruger LEGO- klodser til at åbne diskussioner om komplekse emner.

- Jeg er meget stolt af at modtage prisen, for der er så mange engagerede deltagere og undervisere bag aktiviteterne i DDEA, siger Adam Hulman

Priser til spirende forskere

To øvrige priser blev uddelt af DDEA i dag. Nicklas Højgaard-Hessellund Rasmussen Rasmussens forskning fokuserer på at undersøge sammenhængen mellem knoglehelbred, faldhændelser og diabetes. Han modtager en DDEA Early-Career Researcher Award indenfor klassisk endokrinologi.

Også Jordi Merino modtager DDEA Early-Career Researcher Award inden for diabetes. Det gør han får sit bemærkelsesværdige bidrag til forskning inden for diabetesforebyggelse og -behandling.

Læs mere

Læs mere om priserne på:

Læs mere om Adam Hulmans arbejde i Steno Diabetes Aarhus:

 

Kontakt

Adam Hulman
Associate Professor & Senior data scientist

adahul@rm.dk
+45 2370 7481

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?