17-06-2020

Et team af sygeplejersker, læger og diætister fra Steno Diabetes Center Aarhus står klar til at hjælpe de somatiske afdelinger på Aarhus Universitetshospital med at sikre bedst mulig behandling af patienter med diabetes.

Udviklingen inden for diabetesbehandling går stærkt i disse år. Nye lægemidler ser løbende dagens lys, og stadig flere patienter med type 1-diabetes er i behandling med teknologisk udstyr som insulinpumpe og glukosesensorer.

Derfor kan patienter med diabetes være komplekse at behandle for sundhedsprofessionelle, der ikke arbejder med diabetes til dagligt.

Nu har Steno Diabetes Center Aarhus etableret en diabetesrådgivning til de somatiske afdelinger på Aarhus Universitetshospital. Det sker for at sikre så ukomplicerede og trygge indlæggelsesforløb som muligt for patienter, som er indlagt af andre årsager end deres diabetes.

Hjælp til medicinering og gode råd om diabetes

- Vi ved, at der kan opstå komplikationer, hvis en patient eksempelvis har vedvarende højt blodsukker i forbindelse med en operation. Det kan blandt andet forlænge indlæggelsen. Har man diabetes, kan man også få akut lavt blodsukker under en indlæggelse på grund af ændringer i kost og medicinering, siger Julie Støy, der er afdelingslæge i Steno Diabetes Center Aarhus.

Diabetesrådgivningens opgave er derfor at sikre bedst mulig behandling og pleje af diabetespatienter under deres indlæggelse og understøtte personale, som ikke arbejder med diabetes til dagligt.

- Vores team af diabetesrådgivere varetager en udgående funktion. Vi kan eksempelvis tilse indlagte patienter og hjælpe ambulante patienter med at optimere deres diabetesbehandling forud for en planlagt operation. Har man som personale et spørgsmål om diabetes, kan man også ringe til vores telefonrådgivning og få et godt råd, siger Julie Støy.

Snart til gavn for patienter i hele Region Midtjylland

De første afdelinger er allerede introduceret til det nye tilbud, og i løbet af 2020 udvides tilbuddet til at omfatte hele somatikken på Aarhus Universitetshospital.

- Vi arbejder også på at etablere en døgnbemandet beredskabsvagt, så behandlere i hele Region Midtjylland kan få rådgivning om behandling af komplicerede tilfælde af indlagte patienter med diabetes, afslutter Julie Støy.

Hvad tilbyder Diabetesrådgivningen?

Hvilke patienter kan henvises til Diabetesrådgivningen?

Kontakt

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.





Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?