Sauerkraut, kimchi og kombucha er måske nogle af de mest kendte fermenterede fødevarer.
Men mange af de fødevarer, vi til dagligt spiser, er faktisk resultatet af en fermenteringsproces, fx vin, øl, brød, salami, ost, yoghurt og chokolade.
Vi har brug for din hjælp til at blive klogere på vores indtag af fermenterede fødevarer, så vi kan evaluere fødevarernes potentielle sundhedseffekter.
Det tager ca. 15 minutter at udfylde spørgeskemaet.
Om projektet
Fermentering er en kompleks proces, der involverer mikroorganismer, som enten allerede findes i fødevaren eller tilføjes som starterkultur. Fermentering ændrer ikke blot smagen af fødevaren, men bidrager også med en række sundhedsfremmende komponenter som organiske syrer og vitaminer.
Forskere er begyndt at opdage de unikke sundhedseffekter af fermenterede fødevarer, men disse er stadig ikke undersøgt særligt meget.
Dette spørgeskema har til formål at undersøge indtag af fermenterede fødevarer i Europa. Spørgeskemaet er en del af et større transeuropæisk projekt med det overordnede formål at placere Europa i førersædet for innovation af fermenterede fødevarer.
Læs mere om projektet her.
Kontakt
Daniel Borch Ibsen, Postdoc, PhD
dbi@ph.au.dk