Børn med diabetes skal have en normal barndom, et godt selvværd og en livskvalitet som andre børn.

Hos Steno Diabetes Center Aarhus udvikler vi nye tilbud om behandling og støtte til børn med diabetes, som skal lære børnene gradvist at mestre deres egen sygdom - og samtidig støtte familierne i at give deres børn den optimale omsorg, så de kan leve et trygt liv uden komplikationer.

Læs om nye behandlingstilbud og andre aktiviteter til børn med diabetes herunder.

Gruppemøder for børn med diabetes

Quiz, orienteringsløb og historiefortælling er normalt ikke det, man forbinder med en tur på hospitalet. Men det bliver nu en del af behandlingstilbuddet i Region Midtjylland til børn med diabetes.

Formålet med gruppemøder er at forbedre børnenes handlekompetence, livskvalitet og evne til egenomsorg samt give børnene mulighed for at mødes med andre børn med diabetes, som de kan spejle sig i.

Læs mere her.

App til børn og unge med diabetes

Vi udvikler en patientstøtte-app til børn og unge med diabetes og deres familier. Formålet er at øge børnenes viden om diabetes og derigennem forbedre børnenes handlekompetence, livskvalitet og evne til egenomsorg.

Læs mere her.

Mestringsmakker børn med diabetes

Har du mødt Sten-O? Han er en gut med fart på. Han er lidt klodset og tosset, han prøver grænser af, og han elsker at klæde sig ud. Og så har han type 1-diabetes.

Sten-O er en mestringsmakker, som hjælper både børn, unge og sundhedspersonale med at sætte ord på, hvad der sker i kroppen, når man har diabetes.

Læs mere her.

Tidlig opsporing og behandling af forstyrret spisning

Steno Diabets Center Aarhus sætter som de første i Danmark ind med en systematisk indsats, som skal sikre tidlig opsporing og målrettet behandling af forstyrret spisning blandt børn og unge med type 1-diabetes.

Målet er at forebygge spiseforstyrrelser og bidrage til bedre livskvalitet.

900 børn og unge i Region Midtjylland skal screenes.

Læs mere her.

Sten-O's Foodlab

Steno Diabets Center Aarhus har i samarbejde med VIA University udviklet et madkursus for børn og unge med type1-diabetes og deres forældre.

Målet er at give børnene og deres forældre gode madvaner og øge forståelsen for sammengænge mellem kulhydratindtag, blodsukker og insulin.

Læs mere her.


 

Lær om type 1-diabetes med Sten-O

Hej! Mit navn er Sten-O. Jeg har type 1-diabetes. I denne video kan du sammen med mig lære lidt om, hvad type 1-diabetes er og hvad der sker med din krop, hvis du har sygdommen.

Lær mig bedre at kende her.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Kontakt

Kurt Kristensen
Overlæge

kurtkris@rm.dk
+45 2977 7998