Filtrér nyhederne efter kategori ⬆️ Eller se alle nyheder


 

Abonnér

 • 07-02-2024

  I dag, 7. februar, udkommer fjerde sæson med de populære podcasts med Diabetesforskerne. Podcastene fra de tidligere sæsoner har været hørt mere en 25.000 gange, og den nye sæson byder på en række nye spændende emner om diabetes. Klinisk læge og forsker Lasse Bjerg og læge og endokrinolog Rakel Fuglsang Johansen fra Steno Diabetes Center Aarhus er blandt de forskere, der præsenterer deres forskning i den nye serie. Podcasten med Lasse Bjerg kan du høre i dag.

 • 25-01-2024

  Forskning på Steno Diabetes Center Aarhus har afsløret vigtigheden af kontinuitet og personlige relationer i overgangsperioden for unge med type 1-diabetes fra børne- til voksenafdeling.

 • 29-12-2023

  Erfaringer med gruppemøder for børn med type 1-diabetes er så positive, at tilbuddet i Region Midtjylland nu også tilbydes til de 13-15-årige børn.

 • 13-12-2023

  Diabetestypen MODY, som skyldes en génfejl, er arvelig og findes i flere forskellige varianter. Steno Diabetes Center Aarhus har sammen med de øvrige Steno centre modtaget bevillinger på cirka 45 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til nye forskningsprojekter, herunder et stort studie i MODY.

 • 04-12-2023

  Flere og flere mennesker får diagnosticeret diabetes, men i fremtiden er der færre ressourcer til dem. Det er én af udfordringerne for sundhedsvæsnet i dag, og det var omdrejningspunktet, da diabetesområdet fra Region Midtjylland holdt Regional Udviklingsdag. Her var samarbejde og digitalisering på dagsordenen.

 • 16-11-2023

  Søren Gregersen, der er overlæge og forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus, er udnævnt til klinisk professor i eksperimentel ernæring på Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet.

 • 14-11-2023

  Robusthedskommissionens anbefalinger er ikke utopi. Tidlige erfaringer fra diabetesområdet i Region Midtjylland viser, at det både kan lykkes at øge kvaliteten i behandlingen og hente effektiviseringsgevinster ved at gentænke indsatsen. Erfaringerne kan bruges på tværs af sundhedssystemet, men især evnen til at samarbejde bliver afgørende.

 • 02-11-2023

  Type 2-diabetes er en voksende sundhedsudfordring i Danmark og resten af verden. Et stort studie af en kvart million borgere med type 2-diabetes viser, at indvandrere i Danmark oplever dårligere regulering af sygdommen og ringere behandling end etniske danskere.

 • 26-10-2023

  Mød direktør for Steno Diabetes Center Aarhus, Troels Krarup Hansen, når Diabetesforeningen inviterer til Verdens Diabetesdag 2023. Det sker i Aarhus søndag den 12. november kl. 10-16.

 • 24-10-2023

  Har du type 1-diabetes, bruger du pen eller pumpe - og vil du gerne lære at tælle kulhydrater? Så tilmeld dig forårets kurser i kulhydrattælling.

 • 05-10-2023

  Er du ny med type 1-diabetes og vil du hjælpe med at udvikle et digitalt forløb for andre, der står i samme situation som dig? Så er det dig, vi mangler til et nyt spændende projekt.

 • 03-10-2023

  Efter en blodprop i hjertet er det ekstra vigtigt at få den årlige influenza-vaccine. Det viser dansk forskning, som netop har ført til ændrede retningslinjer for hjertepatienter i hele Europa. Nu er Steno Diabetes Center Aarhus som de første i verden i gang med at afprøve, om en influenza-vaccine også kan hjælpe børn med type 1-diabetes.

 • 14-09-2023

  Nikolaj Rittig, forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus og Aarhus Universitetshospital, har netop modtaget Bagger-Sørensen Fondens Ung Forskerpris for sit arbejde med at afdække tarmens rolle i forbindelse med stofskifte og regulering af appetit – og hvordan den knytter sig til udviklingen af diabetes.

 • 11-09-2023

  Der er store perspektiver i at anvende kunstig intelligens i sundhedsvæsenet – det gælder også på diabetesområdet. Men vi kan kun lykkes med at implementere kunstig intelligens, hvis både brugere, klinikere og forskere er en del af udviklingen.

 • 07-09-2023

  Mange børn med type 1-diabetes står alene med deres sygdom i skoletiden. Steno Diabetes Center Aarhus, Diabetesforeningen og de fire øvrige regionale Steno Diabetes Centre lancerer en stribe fælles løsningsforslag for at skabe bedre og ens rammer over hele landet for både børn, forældre og ansatte på skolerne.

 • 18-08-2023

  Steno Diabetes Center Aarhus har etableret et unikt samarbejde på Aarhus Universitetshospital om at give kvinder med flere kroniske sygdomme og et graviditetsønske optimeret behandling og rådgivning forud for en graviditet. Indtil videre har 10 afdelinger meldt sig til det nye samarbejde – og der er plads til flere.

 • 21-06-2023

  Bjørn Richelsen, professor ved Aarhus Universitet og netop pensioneret overlæge ved Steno Diabetes Center Aarhus og Hormon og Knoglesygdomme på Aarhus Universitetshospital, har modtaget Diabetesforeningens Niels Schwartz Sørensens Legat 2023. Det sker for hans omfattende forskning i fedtceller og overvægt.

 • 20-06-2023

  Hvor en diabetesdiagnose i gamle dage var en dødsdom, er vi i Danmark i dag blevet så gode til at behandle sygdommen, at et liv med diabetes næsten kan fortsætte som normalt. Men vores sundhedssystem, der ellers har æren for den positive udvikling, lader ikke til at være klar over sin egen succes. Det går ud over borgernes livskvalitet og i sidste ende samfundsøkonomien, mener vores direktør Troels Krarup Hansen.

 • 29-05-2023

  Daniel Ibsen vil gerne udvikle et værktøj, der kan måle, hvad en person har spist indenfor de sidste par måneder ved hjælp af blod- eller urinprøver. Det kan potentielt revolutionere kostforskningen og give bedre kostbehandling til personer med type 2-diabetes. I sidste ende kan det føre til færre komplikationer og et bedre liv med diabetes.

 • 23-05-2023

  Har du type 1-diabetes, bruger du pen eller pumpe - og vil du gerne lære at tælle kulhydrater? Så tilmeld dig efterårets kurser i kulhydrattælling hos Steno Diabetes Center Aarhus. Kurserne er for voksne med type 1-diabetes i hele Region Midtjylland.

 • 12-05-2023

  MØD STENO AARHUS: Anne Hvarregaard Mose er udviklingsansvarlig psykolog i Steno Diabetes Center Aarhus. Hun er også vendelbo med aner tilbage fra den "Den store sandflugt". Måske netop disse aner har betydet, at hun aldrig har brugt sætningen "det HAR vi prøvet" som argument for ikke at forsøge?.

 • 09-05-2023

  Har du type 1- eller type 2-diabetes og går du med tanker om at blive gravid? Eller er du allerede gravid? Så kom til informationsmødet "Gravid med diabetes - God start på et nyt liv" den 19. september 2023 hos Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 09-05-2023

  Det første hold sygeplejersker, som har taget en diplomuddannelse i diabetes, har nu et halvt års klinisk erfaring med uddannelsen i rygsækken – og konklusionen er, at uddannelsen virkelig gør en forskel og løfter kvaliteten af behandlingen. Steno Diabetes Center Aarhus udbyder uddannelsen i et samarbejde med Steno Diabetes Centrene i København og Sjælland.

 • 02-05-2023

  DEBAT: I sundhedsmetropolen Boston ligger et af verdens største diabetescentre, og det er naturligt for os at skele derover, når vi selv har ambitioner om at levere forskning og behandling i verdensklasse. Men uanset størrelse er et center ikke større end den sammenhæng, de systemer og det samfund, det er en del af. Sådan skriver Troels Krarup Hansen, direktør for Steno Diabetes Center Aarhus, efter et besøg i Boston.

 • 11-04-2023

  ”Jeg tror på, at vi mennesker kommer bedre igennem tingene, når vi er sammen med andre i samme båd,” siger Sidse Hindhede, der fik konstateret type 1-diabetes i 2022. Hun er med i en ny type gruppeforløb for mennesker, der lige har fået konstateret type 1-diabetes i Region Midtjylland.

 • 30-03-2023

  Er bæredygtig kost også sundt for din krop? Virker slankekure? Og hvad kan vi lære af den brune bjørn? Få forskernes svar, oplev sansecirkus og bliv rusket i både hjerne og smagsløg til Forskningens Døgn i Forum fredag den 28. april kl. 13-17.

 • 29-03-2023

  Personer med type-2 diabetes oplever at have dårligere tandsundhed end andre. God tandbehandling kan mindske risikoen for alvorlige diabeteskomplikationer.

 • 01-03-2023

  Nu kan du igen læne dig tilbage og blive klogere på den nyeste forskning og viden om diabetes. I dag udkommer vi sammen med de andre Steno Diabetes Centre med tredje sæson af podcasten Diabetesforskerne, som også byder på episoder med forskere fra Grønland og Færøerne.

 • 25-01-2023

  Læge og lektor Esben Søndergaard får knap 2,5 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge blandt andet blodsukkerreguleringen under træning hos personer med type 1 diabetes.

 • 13-01-2023

  125 besøgende fra Diabetesforeningens lokalforeninger i Region Midtjylland fik stillet spørgelysten til åbent hus i går.

 • 05-01-2023

  Har du type 1-diabetes, bruger du pen eller pumpe - og vil du gerne lære at tælle kulhydrater? Så tilmeld dig vores kurser i kulhydrattælling.

 • 20-12-2022

  Brugen af kunstig intelligens (AI) i sundhedsvæsenet har enormt potentiale, og Steno Diabetes Center Aarhus satser kraftigt på udviklingen. Brugernes dom tegner et klart mønster: de er klar til AI, så længe det indføres i samarbejde med sundhedsbehandlerne.

 • 25-11-2022

  Steno Diabetes Center Aarhus var vært for regional udviklingsdag med 90 deltagere fra diabetesambulatorier i Region Midtjylland. Sammen skulle de danne grobund for udvikling af fremtidens diabetessamarbejde.

 • 18-11-2022

  Røde kinder og store smil. Sådan ser en gruppe diabetessygeplejersker ud efter flere flotte taler om deres netop afsluttede uddannelsesforløb. Og der var al mulig grund til at være glad og stolt. Gruppen er nemlig første hold igennem på den nye diplomuddannelse i diabetessygepleje, og det blev fejret den 17. november på Professionshøjskolen Absalon.

 • 26-10-2022

  7.300 borgere med type 2-diabetes skal i nyt nationalt forskningsprojekt CT-skannes for tidlige tegn på åreforkalkning i hjertet. Målet er bedre risikostratificering og mere individualiseret forebyggelse og behandling af hjerte-kar-sygdom. Novo Nordisk Fonden støtter projektet med 25 mio. kr., mens Hjerteforeningen støtter med 5 mio. kr.

 • 06-10-2022

  Udsving i blodsukkeret kan afholde nogle personer med type 1-diabetes fra at dyrke motion. I et nyt forskningsprojekt vil vi undersøge, om indtag af galaktose inden motion kan være løsningen og afhjælpe frygten for udsving i blodsukkeret. Novo Nordisk Fonden støtter forskningsprojektet med cirka 3 mio. kr.

 • 16-09-2022

  De første af over 5.000 personer med diabetes har nu haft konsultationer i Steno Diabetes Center Aarhus' nye klinik i Forum.

 • 08-09-2022

  Rum til fordybelse, forskning, behandling - og byens bedste udsigt fra patienthotellet. Den nye 14 etager høje Forum-bygning på Aarhus Universitetshospital er nu officielt indviet. Steno Diabetes Center Aarhus er rykket ind på plan 2, 3, og 4. Den 15. september modtager vi de første patienter i vores nye faciliteter.

 • 26-08-2022

  For 11-årige Alberte Andersen fra Silkeborg har det til tider været svært at have type 1-diabetes i skoletiden. Men nu er der håb om, at en ny vidensportal fra de fem regionale Steno Diabetes Centre kan hjælpe skolerne med at støtte hende og andre børn med diabetes i skolen.

 • 22-08-2022

  Har man først fået type 1-diabetes, slipper man aldrig af med det igen. I perioder kan alene den tanke fylde så meget for personen med diabetes, at den virker stressende. Esben Cronbach og Johannes Kirketerp Madsen på henholdsvis 22 og 24 har begge type 1-diabetes. De fik værktøjer til at håndtere diabetes-stress hos Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 16-08-2022

  Vil du være én af de første til at se, hvordan der ser ud i Forum? Så kom på besøg søndag den 4. september til 'Åbent Hospital', hvor vi åbner dørene til den spritnye bygning.

 • 29-06-2022

  Steno Diabetes Center Aarhus etablerede i sommeren 2021 et brugerpanel, StenoPanelet, som skulle give input til vores praktiske og strategiske arbejde. Nu et år efter oplever brugerne, at deres bidrag bliver taget seriøst.

 • 24-06-2022

  Den 15. september 2022 flytter Steno Diabetes Center Aarhus i nye lokaler på Aarhus Universitetshospital. Læs her, hvad det betyder for dig, der modtager behandling hos os.

 • 23-06-2022

  Hvordan føles det at have en insulinpumpe på? Hvad sker der, når ens blodsukker bliver målt 24-7? Hvad gør man, når teknikken driller? Det mærkede behandlere fra flere af landets diabetesambulatorier på egen krop, da Steno Diabetes Center Aarhus for første gang var vært for det nationale insulinpumpekursus.

 • 14-06-2022

  Vi har spurgt StenoPanelet, hvad der bidrager til et godt liv, når man lever med en kronisk sygdom som diabetes. Her er deres svar.

 • 21-04-2022

  Dyrker du jævnligt motion og har du udfordringer med dit blodsukker i forbindelse med din træning? Så kan du nu få sparring om insulin, blodsukker, kost og træning via 1-2 videokonsultationer.

 • 11-04-2022

  Med ny teknologi kan personer med diabetes overvåge deres blodsukker og dermed bedre regulere deres insulindosis. Klavs Würgler Hansen, ny professor på Aarhus Universitet, analyserer i sin forskning anvendelsen og effekten af ny diabetesteknologi.

 • 08-04-2022

  Har du lyst til at gå eller løbe en tur sammen med andre? Så kom med til motionsløbet "Steno Walk&Run" rundt om Egå Engsø lørdag den 7. maj 2022.

 • 04-04-2022

  I januar 2022 kunne Steno Diabetes Center Aarhus fejre fire års jubilæum. Og selvom jubilæum kan lyde både støvet og bagudskuende, er vi stadig i fuld bevægelse og på vej. På vej til Forum. Og på nye veje til et godt liv for mennesker med og i risiko for diabetes.

 • 30-03-2022

  15 procent af alle mennesker med diabetes vil på et tidspunkt udvikle fodsår. Steno Diabetes Center Aarhus har i samarbejde med Sårcenter Viborg afholdt seks udsolgte temadage for henholdsvis fodterapeuter og kommunale sygeplejersker i Region Midtjylland.

 • 16-03-2022

  På Steno Diabetes Center Aarhus har vi undersøgt, hvilken effekt det har, når personer med type 1-diabetes i højere grad end normalt selv styrer og træffer beslutninger om deres behandlingsforløb. Størstedelen af de involverede patienter har fået stor gavn af det brugerstyrede forløb, som fremover vil blive tilbudt til alle borgere med type 1-diabetes i Region Midtjylland.

 • 14-03-2022

  Over 250.000 danskere har type 2-diabetes. Det er et samspil mellem gener og livsstil, der afgør, om man får sygdommen. Overlæge Søren Tang Knudsen fortæller her om folkesygdommen og hvilke symptomer, man bør være opmærksom på. Han giver også gode råd til dig, som allerede har type 2-diabetes.

 • 09-03-2022

  Siden 2019 har Steno Diabetes Center Aarhus samlet repræsentanter fra fem hospitalsenheder og syv afdelinger i Region Midtjylland i et regionalt netværk for diabetesteknologi. Nu begynder nogle af gevinsterne at vise sig.

 • 02-02-2022

  Tænk, hvis et helt naturligt vidundermiddel kunne forebygge type 2-diabetes? Og samtidig mindske risikoen for komplikationer hos mennesker, som allerede har diabetes. Eller nedsætte behovet for medicin. Et hold forskere fra Steno Diabetes Center Aarhus er ved at undersøge, om aronia-bær eller kaffe indeholder superegenskaber.

 • 01-02-2022

  Når diabetes flytter ind i familien, flytter der også en masse spørgsmål med. Mange af svarene kan de over 280.000 danskere med diabetes finde i helt nye videoer på Helbredsprofilen.dk. Videoerne er udviklet i samarbejde med Diabetesforeningen og de fem Steno Diabetes Centre.

 • 20-01-2022

  Afdelingslæge Rakel Fuglsang Johansen fra Steno Diabetes Center Aarhus er valgt som en af ni klinikere i Danmark, der i januar modtager en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond. Halvanden millioner kroner skal bruges til forske i motion og type 1-diabetes. 

 • 18-01-2022

  Steno Diabetes Centrene er tilbage med en ny sæson af podcasten Diabetesforskerne. Lyt til de fire første episoder i dag og få indblik i den nyeste diabetesforskning i Danmark - og som noget nyt også i Grønland.

 • 17-11-2021

  Har du type 1-diabetes? Og vil du gerne have hjælp til at dyrke mere motion? Så er dette forløb måske noget for dig. Vi hjælper dig godt i gang med at dyrke motion, og du får viden og redskaber til at få motion og diabetes til at spille godt sammen. Første hold starter i januar 2022.

 • 09-11-2021

  Har du type 1-diabetes, bruger du pen eller pumpe - og vil du gerne lære at tælle kulhydrater? Så tilmeld dig forårets kurser i kulhydrattælling.

 • 20-10-2021

  Kærlighed, rejser og motion. Er du ung med type 1-diabetes i Region Midtjylland, kan du i løbet af dette efterår og vinter få ny viden og møde andre unge med diabetes til tre temaeftermiddage hos Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 11-10-2021

  Har du polycystisk ovariesyndrom - også kaldet PCOS? Og savner du mere viden om sygdommen? Så er temaaftenen "Livet med PCOS" den 18. november 2021 måske noget for dig.

 • 21-09-2021

  StenoPanelet bliver fremover en værdifuld ressource i diabetesindsatsen i Region Midtjylland. Panelet har haft sit første møde, hvor der blev uddelt både kærlige og knubbede ord til arbejdet i Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 30-08-2021

  Bruger du Libre, sensor eller insulinpumpe? Og vil du forstå din tal bedre? Så meld dig til dette nye kursus med fokus på type 1-diabetes og teknologi.

 • 26-08-2021

  Aarhus Universitetshospital er i år en del af Aarhus Festuges program og bidrager med audio-storywalken: "Lyt til Livet på Aarhus Universitetshospital". Du kan blandt andre lytte til Sine Knorr, forsker og læge hos Steno Diabetes Center Aarhus, som fortæller om sit arbejde og det nye byggeri Forum.

 • 24-08-2021

  Steno Diabetes Center Aarhus er en del af konflikten på sygeplejeområdet fra onsdag den 25. august 2021. Er du patient hos os, får du direkte besked, hvis konflikten kommer til at berøre dig. Hvis du ikke får besked om andet, skal du møde op til aftalt tid.

 • 16-06-2021

  Har du type 1-diabetes, og vil du gerne lære at tælle kulhydrater? Så tilmeld dig efterårets kurser i kulhydrattælling – både for penbrugere og insulinpumpebrugere.

 • 09-06-2021

  Det er blevet lettere og mindre tidskrævende at blive screenet for følgesygdomme til diabetes i Region Midtjylland. Før var undersøgelserne spredt over flere dage og steder – nu er de samlet i ét besøg på hospitalet. Patienterne giver det nye tilbud topkarakter og forventningen er, at flere nu bliver screenet rettidigt.

 • 02-06-2021

  23 læger og sygeplejersker fra diabetes- og nyremedicinske afdelinger i hele landet var 28. maj samlet på Steno Diabetes Center Aarhus (SDCA). Det var første møde i det nye Netværk for Nyresygdomme og Diabetes.

 • 28-05-2021

  Kan kosttilskud gøre en forskel, når man har diabetes? Kan man forebygge nerveskader tidligere? Og hvordan kan familier tale om livet med diabetes? Det og meget mere jagter vi svaret på i podcasten ”Diabetesforskerne. Kom med en tur rundt i landet og mød nogle af de dygtige forskere, der er på jagt efter mere viden om diabetes.

 • 28-04-2021

  Hvad er god behandling for dig? Hvilke kursustilbud synes du, er vigtige? Hvordan skaber vi bedst sammenhæng på tværs af sundhedsvæsenet for mennesker med diabetes? Bliv medlem af vores nye brugerpanel og kom med dit input.

 • 06-04-2021

  Har du type 1-diabetes og vil du gerne lære at tælle kulhydrater? Eller har du brug for at genopfriske, hvordan du kan læse og forstå dine tal? Så tilmeld dig forårets og sommerens gratis kurser hos Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 15-03-2021

  Forumbyggeriet på Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus får til huse, har nu nået sin fulde højde på 14 etager. Derfor blev der torsdag den 11. marts holdt rejsegilde - dog et lidt alternativt ét. Se video fra rejsegildet med hilsner fra husets kommende beboere.

 • 22-02-2021

  Forskere fra Steno Diabetes Center Aarhus inviterer borgere fra Horsens, Odder, Hedensted og Skanderborg Kommune med type 2-diabetes til at dele erfaringer fra deres hverdag. Målet er at udvikle digitale værktøjer, som kan bidrage til at forebygge følgesygdomme og fastholde et godt liv med diabetes.

 • 05-02-2021

  Hvert år kårer Dagens Medicin de bedste hospitaler inden for en række sygdomsområder. I dag blev Steno Diabetes Center Aarhus sammen med Børn og Unge på Aarhus Universitetshospital kåret til Danmarks bedste til behandling af børnediabetes på en delt førsteplads med Regionshospitalet Viborg.

 • 12-01-2021

  Har du type 1-diabetes, og vil du gerne vide mere om, hvordan du får motion, kost, blodsukker og insulin til at spille bedre sammen? Så deltag på dette webinar den 3. februar 2021.

 • 17-12-2020

  Sophia Knudsen på 22 år har haft type 1-diabetes, siden hun var 11. Hun er en del af en ny ordning hos Steno Diabetes Center Aarhus, hvor hun i stedet for at overgå til voksenafdelingen bliver fulgt af sin kendte diabetessygeplejerske i børn- og ungeklinikken. Det skaber tryghed og kontinuitet i hendes behandlingsforløb.

 • 15-12-2020

  Nu kan du lytte dig klogere på diabetes. Steno Diabetes Center Aarhus har netop lagt sidste hånd på podcastserien DiabetesApparatet, hvor fagpersoner og patienter dykker ned i livet med type 1-diabetes. Diabetessygeplejerske Martin Sund Jakobsen er vært og inviterer lytteren ind til en snak med forskellige behandlere og patienter.

 • 26-11-2020

  MØD STENO AARHUS: Diabetes kan påvirke en graviditet – og omvendt. Derfor er der nogle ting, man som gravid med diabetes skal være opmærksom på, så man kan få et trygt og godt graviditetsforløb. Det hjælper Ulla Kampmann Opstrup med. Hun er speciallæge i endokrinologi, klinisk forsker og underviser. Og så har gravide kvinder med diabetes en særlig plads i hendes hjerte.

 • 10-11-2020

  Hvilke nye tilbud har vi til vores patienter? Hvordan ser en typisk arbejdsuge ud som overlæge i Steno Diabetes Center Aarhus? Og hvor ungt er vores "ungeteam" egentlig? I anledning af Verdens Diabetesdag har vi "takeover" på Aarhus Universitetshospitals Instagram.

 • 07-10-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus har som de første i Danmark samlet behandlingen af børn og unge med diabetes under fælles ledelse og i fælles fysiske rammer. Det har skabt rammerne for en ny transitionsmodel, som skal gøre overgangen fra barn til voksen mere glidende og fastholde de unge i en god behandling.

 • 07-09-2020

  Har du type 1-diabetes og dyrker du motion? Vil du gerne vide mere om, hvordan du får motion, kost, blodsukker og insulin til at spille bedre sammen, så du får et stabilt blodsukker før, under og efter din træning? Så kom til temaaften hos Steno Diabetes Center Aarhus den 22. september 2020.

 • 03-09-2020

  MØD STENO AARHUS: Mad, insulin og blodsukker - hvordan spiller det sammen? Og hvordan kan den rigtige kost være med til at behandle sygdomme som diabetes? Det ved Birgit Schelde en hel del om. Hun er klinisk diætist ved Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 06-08-2020

  Malene Vinther har type 1-diabetes, og så dyrker hun triatlon. Hos Klinik for Atleter ved Steno Diabetes Center Aarhus får hun hjælp til at forbedre sin idrætsmæssige præstation og samtidig holde styr på sit blodsukker og insulinindtag.

 • 01-07-2020

  Hjertekarsygdomme, overvægt og diabetes er ofte følgesygdomme, som rammer mennesker med psykisk sygdom. Det vil et nyt samarbejde mellem Steno Diabetes Center Aarhus og Psykiatri og Social i Region Midtjylland nu tage favntag med.

 • 26-06-2020

  Sammenhæng, samarbejde og højere kvalitet i diabetesindsatsen i Region Midtjylland til gavn for alle mennesker med diabetes. Det er noget af det, Steno Diabetes Center Aarhus er sat i verden for. Læs vores seneste nyhedsmail her.

 • 18-06-2020

  Et team af sygeplejersker, læger og diætister fra Steno Diabetes Center Aarhus står klar til at hjælpe de somatiske afdelinger på Aarhus Universitetshospital med at sikre bedst mulig behandling af patienter med diabetes.

 • 15-06-2020

  Quiz, orienteringsløb og historiefortælling er normalt ikke det, man forbinder med en tur på hospitalet. Men det bliver nu en del af behandlingstilbuddet til børn med type 1-diabetes i Herning, Viborg, Randers og Aarhus.

 • 04-05-2020

  Det kan være svært for børn at få og have diabetes. Et nyt visuelt univers udviklet af Steno Diabetes Center Aarhus skal hjælpe børn og unge med diabetes med at forstå og holde styr på deres sygdom.

 • 24-04-2020

  Coronakrisen bliver et langt, sejt træk - som et maratonløb frem for et kort sprint. Men i Danmark er vi godt rustede til at klare situationen. Det var et af budskaberne fra vores direktør Troels Krarup Hansen, der i sidste uge svarede på spørgsmål om coronavirus (COVID-19) og diabetes live på Diabetesforeningens facebookside.

 • 03-04-2020

  Den stigende brug af video- og telefonkonsultationer på diabetesområdet bør fortsætte på den anden side af corona-epidemien. Det mener Troels Krarup Hansen, direktør for Steno Diabetes Center Aarhus. 

 • 20-03-2020

  Hvordan kan Steno Diabetes Center Aarhus forbedre de nuværende behandlingstilbud og udvikle nye, så de matcher behovene hos unge med diabetes? Det får et nyt ungepanel nu direkte indflydelse på.

 • 03-02-2020

  En fælles "Nyre-Diabetes Klinik" og et udvidet screenings- og behandlingsforløb for diabetisk fodsår. Steno Diabetes Center Aarhus styrker i samarbejde med flere kliniske afdelinger på Aarhus Universitetshospital behandlingstilbuddet til gavn for nogle af de mest syge diabetespatienter.

 • 22-01-2020

  Et nyt videncenter på Aarhus Universitetshospital skal samle og videreformidle viden om behandling og forebyggelse af svær overvægt. Centret bliver nu en realitet med 10 mio. kr. fra finansloven og oprettes i tilknytning til Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 13-01-2020

  Mød Andreas. Andreas er 32 år, politibetjent og mountainbiker. Og så har han diabetes. Det er mennesker som Andreas de ca. 69.999 andre med diabetes i Region Midtjylland, som Steno Diabetes Center Aarhus er sat i verden for at hjælpe.

 • 03-12-2019

  Mød "StenoGrafen" - en storskærm på Steno Diabetes Center Aarhus, som altid står klar med dugfriske kvalitets- og aktivitetsdata fra vores klinik.

 • 19-11-2019

  Hos Steno Diabetes Center Aarhus har vi sat ind med en systematisk og tidlig screening for at opspore og behandle forstyrret spisning blandt børn og unge med type 1-diabetes.

 • 30-10-2019

  Har du type 1-diabetes, og er sport en vigtig del af din hverdag? Så kom til temaeftermiddag hos Klinik for Atleter på Steno Diabetes Center Aarhus og bliv klogere på, hvordan du kan få kulhydrater, insulin og træning til at spille bedre sammen.

 • 07-10-2019

  Mennesker med diabetes, som er i hospitalsbehandling i Region Midtjylland, får snart et nyt tilbud om screening for følgesygdomme. Diabetesambulatorierne i Region Midtjylland samarbejder om opgaven, og forberedelserne er i fuld gang.

 • 27-06-2019

  Steno Diabetes Center Aarhus sætter som de første i Danmark ind med tidlig opsporing og behandling af forstyrret spisning blandt børn og unge med type 1-diabetes. Indsatsen skal forebygge spiseforstyrrelser og bidrage til bedre livskvalitet. 900 børn og unge i Region Midtjylland skal screenes.

 • 27-06-2019

  Et nyt tilbud fra Steno Diabetes Center Aarhus skal forebygge og opspore type 2-diabetes efter fødslen hos kvinder med graviditetsbetinget diabetes. De første patienter er i gang på Aarhus Universitetshospital - snart bliver tilbuddet udbredt til regionshospitalerne i Region Midtjylland til gavn for op mod 600 patienter.

 • 27-06-2019

  En times konsultation eller besøg af en sygeplejerske i eget hjem - et nyt fleksibelt behandlingstilbud fra Steno Diabetes Center Aarhus. Behandlingstilbuddet skal bidrage til et bedre liv med diabetes for personer, som af fysiske, psykiske eller sociale årsager har problemer med at indgå i et almindeligt behandlingsforløb.

 • 27-06-2019

  Steno Diabetes Center Aarhus har budt de første patienter velkommen i "Klinik for Atleter". Klinikken er et specialiseret behandlingstilbud til idrætsudøvere med type 1-diabetes, som ønsker støtte til at dyrke sport på lige fod med idrætsudøvere uden diabetes.

 • 03-05-2019

  Den 1. januar 2019 rundede Steno Diabetes Center Aarhus sit første leveår. I den anledning var kolleger, beslutningstagere og nærmeste samarbejdspartnere i Region Midtjylland inviteret til et kig ind i "maskinrummet", hvor nye behandlingstilbud, forskningsprojekter og indsatser på tværs af sektorer tager form.

 • 28-03-2019

  Når man har diabetes, har man større risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse end raske mennesker. Vi har inviteret overlæge og professor René Klinkby Støving fra Center for Spiseforstyrrelser på Odense Universitetshospital til at holde oplæg om diabetes og spiseforstyrrelser den 11. april 2019.

 • 30-01-2019

  Hvordan kan vi samarbejde på tværs af hospitalerne om brug af teknologi og telemedicin i diabetesbehandlingen? Det drøftede sundhedsfagligt personale til det første møde i Steno Diabetes Center Aarhus' og Region Midtjyllands nye netværk for teknologisk diabetesbehandling.

 • 19-12-2018

  Regionsrådet i Region Midtjylland har netop givet grønt lys til det byggeri ved Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus skal have til huse.

 • 13-12-2018

  Jens Meldgaard Bruun bliver klinisk professor i ernæring og overlæge ved Steno Diabetes Center Aarhus. Her skal han forske i forebyggelse og behandling af svær overvægt og dermed bidrage til, at færre mennesker udvikler diabetes i fremtiden.

 • 20-11-2018

  Den 1. november kunne Steno Diabetes Center Aarhus byde velkommen til den første patient i den nye diabetesklinik på Aarhus Universitetshospital. En stor milepæl er dermed nået i etableringen af Region Midtjyllands nye videns- og kompetencecenter inden for diabetes.

 • 28-08-2018

  En social behandlingsindsats kan være afgørende for nogle borgere med diabetes. Steno Diabetes Center Aarhus ansætter socialrådgiver til social støtte og vejledning til særligt familier med nykonstateret diabetes.

 • 03-07-2018

  En ny samarbejdsmodel mellem de fire regionshospitaler og Steno Diabetes Center Aarhus i Region Midtjylland er nu en realitet. Samarbejdet skal bane vej for en samlet og styrket diabetesindsats i regionen, så flere får et bedre og længere liv med diabetes.