Filtrér nyhederne efter kategori ⬆️ Eller se alle nyheder


 

Abonnér

 • 14-09-2023

  Nikolaj Rittig, forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus og Aarhus Universitetshospital, har netop modtaget Bagger-Sørensen Fondens Ung Forskerpris for sit arbejde med at afdække tarmens rolle i forbindelse med stofskifte og regulering af appetit – og hvordan den knytter sig til udviklingen af diabetes.

 • 11-09-2023

  Hvis man stiller chatbotten ChatGPT spørgsmål om diabetes, så svarer den ikke helt så godt som en diabetesekspert ville have gjort. Det viser et videnskabeligt studie fra Steno Diabetes Center Aarhus, som i de kommende år vil lave en målrettet indsats for at udvikle kunstig intelligens i samarbejde med patienter og sundhedspersonale.

 • 11-09-2023

  Der er store perspektiver i at anvende kunstig intelligens i sundhedsvæsenet – det gælder også på diabetesområdet. Men vi kan kun lykkes med at implementere kunstig intelligens, hvis både brugere, klinikere og forskere er en del af udviklingen.

 • 07-09-2023

  Mange børn med type 1-diabetes står alene med deres sygdom i skoletiden. Steno Diabetes Center Aarhus, Diabetesforeningen og de fire øvrige regionale Steno Diabetes Centre lancerer en stribe fælles løsningsforslag for at skabe bedre og ens rammer over hele landet for både børn, forældre og ansatte på skolerne.

 • 21-06-2023

  Bjørn Richelsen, professor ved Aarhus Universitet og netop pensioneret overlæge ved Steno Diabetes Center Aarhus og Hormon og Knoglesygdomme på Aarhus Universitetshospital, har modtaget Diabetesforeningens Niels Schwartz Sørensens Legat 2023. Det sker for hans omfattende forskning i fedtceller og overvægt.

 • 20-06-2023

  Hvor en diabetesdiagnose i gamle dage var en dødsdom, er vi i Danmark i dag blevet så gode til at behandle sygdommen, at et liv med diabetes næsten kan fortsætte som normalt. Men vores sundhedssystem, der ellers har æren for den positive udvikling, lader ikke til at være klar over sin egen succes. Det går ud over borgernes livskvalitet og i sidste ende samfundsøkonomien, mener vores direktør Troels Krarup Hansen.

 • 31-05-2023

  Flere end 100 diabetesspecialister fra hele norden mødtes over 3 dage i Forum til den årlige konference for det nordiske diabetesnetværk.

 • 29-05-2023

  Daniel Ibsen vil gerne udvikle et værktøj, der kan måle, hvad en person har spist indenfor de sidste par måneder ved hjælp af blod- eller urinprøver. Det kan potentielt revolutionere kostforskningen og give bedre kostbehandling til personer med type 2-diabetes. I sidste ende kan det føre til færre komplikationer og et bedre liv med diabetes.

 • 02-05-2023

  DEBAT: I sundhedsmetropolen Boston ligger et af verdens største diabetescentre, og det er naturligt for os at skele derover, når vi selv har ambitioner om at levere forskning og behandling i verdensklasse. Men uanset størrelse er et center ikke større end den sammenhæng, de systemer og det samfund, det er en del af. Sådan skriver Troels Krarup Hansen, direktør for Steno Diabetes Center Aarhus, efter et besøg i Boston.

 • 19-04-2023

  Mens bjørnen sover finder forskere nye opdagelser om bjørnens fysiologi og forsvar mod blodpropper. Den nye viden kan være nøglen til nye banebrydende lægemidler og bruges til at forebygge sygdomme som diabetes og hjerte-kar-sygdom.

 • 05-04-2023

  Det er vigtigt for voksenlivet at leve med en sund vægt i de unge år, for det forebygger overvægt og sygdomme som type 2-diabetes. Men mange forsøg på at standse stigningen i overvægt blandt børn og unge fra de socialt mest udfordrede familier er slået fejl. Et nyt forskningsprojekt gentænker det hele og lader børn og deres forældre være med til at designe et lokalsamfund, hvor det er lettere at leve sundt.

 • 30-03-2023

  Er bæredygtig kost også sundt for din krop? Virker slankekure? Og hvad kan vi lære af den brune bjørn? Få forskernes svar, oplev sansecirkus og bliv rusket i både hjerne og smagsløg til Forskningens Døgn i Forum fredag den 28. april kl. 13-17.

 • 29-03-2023

  Personer med type-2 diabetes oplever at have dårligere tandsundhed end andre. God tandbehandling kan mindske risikoen for alvorlige diabeteskomplikationer.

 • 02-03-2023

  Er du studerende og er du nysgerrig på, hvordan du kan komme til at arbejde med forskning? Så kom til 'Steno Research Connect' på Steno Diabetes Center Aarhus torsdag den 30. marts.

 • 01-03-2023

  Nu kan du igen læne dig tilbage og blive klogere på den nyeste forskning og viden om diabetes. I dag udkommer vi sammen med de andre Steno Diabetes Centre med tredje sæson af podcasten Diabetesforskerne, som også byder på episoder med forskere fra Grønland og Færøerne.

 • 25-01-2023

  Læge og lektor Esben Søndergaard får knap 2,5 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge blandt andet blodsukkerreguleringen under træning hos personer med type 1 diabetes.

 • 20-12-2022

  Brugen af kunstig intelligens (AI) i sundhedsvæsenet har enormt potentiale, og Steno Diabetes Center Aarhus satser kraftigt på udviklingen. Brugernes dom tegner et klart mønster: de er klar til AI, så længe det indføres i samarbejde med sundhedsbehandlerne.

 • 01-12-2022

  Luke Johnston, klinisk forsker og teamleder ved Steno Diabetes Center, arbejder med at udvikle et softwareredskab, der skal hjælpe forskere med at styre og arbejde med data, så forskning kan udføres bedre og hurtigere. I dag modtager han Danish Diabetes Academys nye pris: "DDA Research Education and Networking Award".

 • 21-11-2022

  Begreber som Open Access og Open Science er ved at vinde indpas i forskningen. Men vi er langt bagud, og forskere mangler incitamenter til at dele data med kolleger, mener forsker og Open Science-fortaler Luke Johnston.

 • 26-10-2022

  7.300 borgere med type 2-diabetes skal i nyt nationalt forskningsprojekt CT-skannes for tidlige tegn på åreforkalkning i hjertet. Målet er bedre risikostratificering og mere individualiseret forebyggelse og behandling af hjerte-kar-sygdom. Novo Nordisk Fonden støtter projektet med 25 mio. kr., mens Hjerteforeningen støtter med 5 mio. kr.

 • 06-10-2022

  Mange børn og unge bevæger sig for lidt. Nu skal to nye forskningsprojekter støttet af Novo Nordisk Fonden undersøge, hvordan vi gennem stærke partnerskaber på tværs af sektorer kan motivere børn og unge til at bevæge sig mere.

 • 06-10-2022

  Udsving i blodsukkeret kan afholde nogle personer med type 1-diabetes fra at dyrke motion. I et nyt forskningsprojekt vil vi undersøge, om indtag af galaktose inden motion kan være løsningen og afhjælpe frygten for udsving i blodsukkeret. Novo Nordisk Fonden støtter forskningsprojektet med cirka 3 mio. kr.

 • 18-09-2022

  Steno Diabetes Center Aarhus klar til Europas største diabeteskonference i Stockholm

 • 16-09-2022

  De første af over 5.000 personer med diabetes har nu haft konsultationer i Steno Diabetes Center Aarhus' nye klinik i Forum.

 • 08-09-2022

  Rum til fordybelse, forskning, behandling - og byens bedste udsigt fra patienthotellet. Den nye 14 etager høje Forum-bygning på Aarhus Universitetshospital er nu officielt indviet. Steno Diabetes Center Aarhus er rykket ind på plan 2, 3, og 4. Den 15. september modtager vi de første patienter i vores nye faciliteter.

 • 16-08-2022

  Vil du være én af de første til at se, hvordan der ser ud i Forum? Så kom på besøg søndag den 4. september til 'Åbent Hospital', hvor vi åbner dørene til den spritnye bygning.

 • 05-07-2022

  Forum er bygningen, som færdiggør Aarhus Universitetshospital. Her flytter Steno Diabetes Center Aarhus ind til september 2022 - og her vil forskningschef Niels Jessen skabe et internationalt knudepunkt for diabetesforskning til gavn for mennesker med og i risiko for diabetes.

 • 29-06-2022

  Steno Diabetes Center Aarhus etablerede i sommeren 2021 et brugerpanel, StenoPanelet, som skulle give input til vores praktiske og strategiske arbejde. Nu et år efter oplever brugerne, at deres bidrag bliver taget seriøst.

 • 14-06-2022

  Vi har spurgt StenoPanelet, hvad der bidrager til et godt liv, når man lever med en kronisk sygdom som diabetes. Her er deres svar.

 • 11-04-2022

  Med ny teknologi kan personer med diabetes overvåge deres blodsukker og dermed bedre regulere deres insulindosis. Klavs Würgler Hansen, ny professor på Aarhus Universitet, analyserer i sin forskning anvendelsen og effekten af ny diabetesteknologi.

 • 04-04-2022

  I januar 2022 kunne Steno Diabetes Center Aarhus fejre fire års jubilæum. Og selvom jubilæum kan lyde både støvet og bagudskuende, er vi stadig i fuld bevægelse og på vej. På vej til Forum. Og på nye veje til et godt liv for mennesker med og i risiko for diabetes.

 • 16-03-2022

  På Steno Diabetes Center Aarhus har vi undersøgt, hvilken effekt det har, når personer med type 1-diabetes i højere grad end normalt selv styrer og træffer beslutninger om deres behandlingsforløb. Størstedelen af de involverede patienter har fået stor gavn af det brugerstyrede forløb, som fremover vil blive tilbudt til alle borgere med type 1-diabetes i Region Midtjylland.

 • 14-03-2022

  Lektor og afdelingslæge Esben Søndergaard undersøger i et nyt forskningsprojekt, hvorvidt indtagelse af mælkesyre hæmmer overvægtiges risiko for at udvikle type 2-diabetes. Projektet er støttet af Arla Food for Health med 4,9 mio. kroner.

 • 10-03-2022

  Celler med muskelsvind kan modificeres og potentielt kureres ved hjælp af gen- og stamcelleteknologi. Det håber forskere fra Aarhus Universitet og Steno diabetes Center Aarhus, som med 2,7 mio kr. fra Novo Nordisk Fonden nu skal afprøve, om CRISPR-teknologi kan gavne personer med muskelsvind. En teknologi, som også kan bane vejen for mere effektiv behandling af diabetes.

 • 21-02-2022

  Anvendt og eksperimentel translationel forskning ved kardiometabolisk sygdom: Den 2. marts 2022 holder Ole Frøbert tiltrædelsesforelæsning som professor ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 11-02-2022

  Adam Hulman vil etablere et miljø, hvor alle uanset faglig ekspertise kan blive klogere på kunstig intelligens. Første skridt er en foredragsrække under overskriften ”Pie & AI” – tærte og kunstig intelligens

 • 02-02-2022

  Tænk, hvis et helt naturligt vidundermiddel kunne forebygge type 2-diabetes? Og samtidig mindske risikoen for komplikationer hos mennesker, som allerede har diabetes. Eller nedsætte behovet for medicin. Et hold forskere fra Steno Diabetes Center Aarhus er ved at undersøge, om aronia-bær eller kaffe indeholder superegenskaber.

 • 25-01-2022

  Hænger overvægt hos vordende forældre sammen med overvægt hos deres kommende barn? Og kan et fødselsregister bidrage til bedre sundhed for gravide med diabetes og deres børn? Det søger tre nationale forskningsprojekter nu svar på. Novo Nordisk Fonden har bevilget i alt 61 millioner kroner til forskningen.

 • 20-01-2022

  Afdelingslæge Rakel Fuglsang Johansen fra Steno Diabetes Center Aarhus er valgt som en af ni klinikere i Danmark, der i januar modtager en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond. Halvanden millioner kroner skal bruges til forske i motion og type 1-diabetes. 

 • 18-01-2022

  Steno Diabetes Centrene er tilbage med en ny sæson af podcasten Diabetesforskerne. Lyt til de fire første episoder i dag og få indblik i den nyeste diabetesforskning i Danmark- og som noget nyt også i Grønland.

 • 05-01-2022

  Hver tredje ung med type 1-diabetes har symptomer på overspisning eller tvangsoverspisning. Nyt studie viser, at symptomerne er forbundet med nedsat livskvalitet, flere depressions- og angstsymptomer og forringet fysisk helbred. Derfor er det vigtigt at opdage tegn på spiseforstyrrelser tidligt.

 • 13-12-2021

  Praktiserende læger fra Aarhus Kommune kan nu deltage i et honoreret forskningsprojekt; "Specialistkonferencer om type 2-diabetes med almen praksis". Målet er at styrke samarbejdet mellem praktiserende læger og speciallæger i endokrinologi og understøtte behandlingen af borgere med type 2-diabetes.

 • 22-11-2021

  Diabetesinteresserede kliniske forskere, speciallæger og uddannelseslæger fra Region Midt og Nord mødtes torsdag for at få et kig ind i den nyeste forskning, blive opdateret på de nyeste kliniske guidelines og danne netværk på tværs af fag og regionsgrænser.

 • 19-11-2021

  Nettet flyder med algoritmer, der er designet til at genkende alt fra planter og dyr til lyden af fugle og musik. Med lidt justering kan algoritmerne blive vigtige værktøjer inden for den kliniske sundhedsforskning. Det er konklusionen i et nyt studie fra Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 25-10-2021

  Forskere fra Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus har identificeret, hvordan diabetes påvirker muskel-stamceller til at danne fedt og bindevæv. Ifølge forskerne er det kliniske perspektiv ved fundet stort. Forsknings-resultatet er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift Cell Metabolism.

 • 24-09-2021

  Steno Diabetes Center Aarhus er igen i år med på Europas største diabeteskonference. Få et overblik over de forskningsresultater, vi præsenterer.

 • 21-09-2021

  StenoPanelet bliver fremover en værdifuld ressource i diabetesindsatsen i Region Midtjylland. Panelet har haft sit første møde, hvor der blev uddelt både kærlige og knubbede ord til arbejdet i Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 15-09-2021

  Ole Frøbert er tiltrådt som ny professor ved Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus. Han er også tilknyttet Örebro Universitetshospital i Sverige.

 • 26-08-2021

  Aarhus Universitetshospital er i år en del af Aarhus Festuges program og bidrager med audio-storywalken: "Lyt til Livet på Aarhus Universitetshospital". Du kan blandt andre lytte til Sine Knorr, forsker og læge hos Steno Diabetes Center Aarhus, som fortæller om sit arbejde og det nye byggeri Forum.

 • 10-08-2021

  Læge og ph.d Omar Silverman modtager 1,2 mio. kroner af Danish Diabetes Academy. Han forsætter sin forskning i sammenhængen mellem familierelationer og type 2-diabetes ved Steno Diabetes Center Aarhus og vil udvikle en ny familie-fokuseret tilgang til forebyggelse og behandling af sygdommen.

 • 29-06-2021

  MØD STENO AARHUS: Familieforhold kan påvirke udviklingen af type 2-diabetes. Derfor er det vigtigt, at vi lærer mere om, hvordan vi kan bruge familieoplysninger til at forebygge sygdommen og forbedre behandlingen af personer med type 2-diabetes. Det forsker Omar Silverman i.

 • 11-06-2021

  Stort tillykke til Ole Emil Andersen og Daniel Ibsen, som har fået bevilget henholdsvis 1,1 og 1,2 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til forskning ved Steno Diabetes Center Aarhus. Læs om deres forskningsprojekter her.

 • 28-05-2021

  Kan kosttilskud gøre en forskel, når man har diabetes? Kan man forebygge nerveskader tidligere? Og hvordan kan familier tale om livet med diabetes? Det og meget mere jagter vi svaret på i podcasten ”Diabetesforskerne. Kom med en tur rundt i landet og mød nogle af de dygtige forskere, der er på jagt efter mere viden om diabetes.

 • 04-05-2021

  Steno Diabetes Center Aarhus har fået fire nye kliniske lektorer ved Aarhus Universitet. Tillykke til Ulla, Esben, Kurt og Søren.

 • 28-04-2021

  Hvad er god behandling for dig? Hvilke kursustilbud synes du, er vigtige? Hvordan skaber vi bedst sammenhæng på tværs af sundhedsvæsenet for mennesker med diabetes? Bliv medlem af vores nye brugerpanel og kom med dit input.

 • 29-03-2021

  Et nyt internationalt studie viser, at motion under graviditet potentielt kan beskytte barnet mod overvægt og type 2-diabetes senere i livet. Niels Jessen, forskningschef og professor, har sammen med forskerkolleger fra Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Steno Diabetes Center Aarhus bidraget til studiet.

 • 19-03-2021

  Etableringen af de fem Steno Diabetes Centre har givet en unik mulighed for at samarbejde på tværs af landet om behandling og forebyggelse af diabetes, forskning og uddannelse. I denne kronik giver de fem centerdirektører deres samlede bud på, hvorfor det er en unik udvikling, der lige nu er i gang på diabetesområdet, hvad vi formår at samarbejde om - og ikke mindst, hvad der er vigtigt at være opmærksom på fremover.

 • 15-03-2021

  Forumbyggeriet på Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus får til huse, har nu nået sin fulde højde på 14 etager. Derfor blev der torsdag den 11. marts holdt rejsegilde - dog et lidt alternativt ét. Se video fra rejsegildet med hilsner fra husets kommende beboere.

 • 04-03-2021

  Jonathan Baier, læge, har fået 1.1 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et ph.d.-forløb ved Steno Diabetes Center Aarhus. Målet er at finde forklaringen på, hvorfor mennesker med diabetes har større risiko for hjertekarsygdom – og derefter finde forebyggelse og udvikle bedre behandling.

 • 02-03-2021

  Med støtte fra Steno Diabetes Center Aarhus er læge Mads Kjølby i Dundee, hvor han forsker i personlig medicin. Hvis vi kan blive bedre til at forudsige, hvordan medicin påvirker det enkelte menneske med diabetes, kan vi sikre en bedre, mere effektiv behandling.

 • 01-03-2021

  Professor og enhedschef ved Steno Diabetes Center Aarhus, Annelli Sandbæk, fylder 60 år i dag. Annelli har været med til at skabe bedre sammenhæng i patientforløb på tværs af sundhedsvæsenets sektorer, sikre at færre personer udvikler diabetes, og færre med diabetes udvikler følgesygdomme, som kan påvirke hjertet, nyrerne, øjnene og følesansen i fødderne.

 • 08-02-2021

  Forskere fra Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet, Steno Diabetes Center Aarhus, Steno Diabetes Center Odense og Odense Universitetshospital har fået knap 7 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at undersøge sammenhængen mellem brystkræft og type 2-diabetes.

 • 08-02-2021

  MØD STENO AARHUS: Som forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus er det Niels Jessens ansvar, at vi kommer i mål med de ambitioner, vi har for vores diabetesforskning. Niels er også selv forsker og mener blandt andet, at vi har meget at lære af brune bjørne og pytonslanger.

 • 29-01-2021

  Interesserer du dig for diabetes, insulin og endokrinologi? Så vær med til at fejre 100-års jubilæet for opdagelsen af insulin sammen med de 5 Steno Diabetes Centre, Danish Diabetes Academy og Dansk Endokrinologisk Selskab den 17. september 2021.

 • 11-01-2021

  Professor og overlæge Per Ovesen kan med uformindsket styrke fortsætte sin forskning i diabetes og overvægt under graviditet. Hans professorat, der oprindeligt løb fra 2015 til 2020, er forlænget frem til 2025.

 • 14-12-2020

  We are proud to announce the launch of an International Collaboration Agreement between Monash University, Australia, and Steno Diabetes Center Aarhus. Our colleague, Jakob Østergaard, is currently in the final weeks of his one-year stay at Monash.

 • 09-12-2020

  Læge og ph.d. Tinne Laurberg fra Steno Diabetes Center Aarhus har fået bevilliget 1,2 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et 4-årigt postdoc-projekt. Projektet skal undersøge, om en mere målrettet tarmkræft-screening kan nedsætte risikoen for at udvikle tarmkræft hos mennesker med diabetes.

 • 09-12-2020

  Klinisk diætist Caroline Bruun Abild fra Steno Diabetes Center Aarhus har fået bevilget 1,1 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et 4-årigt ph.d.-projekt. Projektet skal give indblik i udbredelse af forstyrret spisning og spiseforstyrrelser blandt unge med type 1-diabetes og hjælpe til udviklingen af værktøjer til tidlig opsporing og behandling.

 • 26-11-2020

  MØD STENO AARHUS: Diabetes kan påvirke en graviditet – og omvendt. Derfor er der nogle ting, man som gravid med diabetes skal være opmærksom på, så man kan få et trygt og godt graviditetsforløb. Det hjælper Ulla Kampmann Opstrup med. Hun er speciallæge i endokrinologi, klinisk forsker og underviser. Og så har gravide kvinder med diabetes en særlig plads i hendes hjerte.

 • 23-11-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus inviterer mere end 90.000 borgere i Region Midtjylland til at deltage i et stort forskningsprojekt om helbred og kronisk sygdom. Et spørgeskema skal give ny viden om, hvad kronisk sygdom betyder for den enkeltes liv. Målet er bedre og mere målrettet forebyggelse og behandling.

 • 02-10-2020

  Selvom nogle studier peger på, at ekstra kilo på sidebenene kan have en helbredsbeskyttende effekt, hvis man rammes af hjertesvigt, blodforgiftning eller lungebetændelse, så er overdødeligheden på den lange bane stadig høj blandt personer med overvægt eller svær overvægt. Det viser et nyt studie fra Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 28-09-2020

  Flere nyere studier har vist, at lægemidlet metformin kan have adskillige effekter på tarmene. Det bekræfter et nyt studie fra Steno Diabetes Center Aarhus nu. Resultaterne er netop præsenteret på EASD 2020 - Europas største diabeteskongres.

 • 17-09-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus er igen i år bredt repræsenteret på EASD - Europas største diabeteskonference, som i år foregår fuldt virtuelt. Du får her et overblik over de forskningsresultater, vi præsenterer.

 • 14-09-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus lancerer "Steno Thursdays Global" - en månedlig seminarserie med internationale topforskere. Du kan deltage enten live eller online.

 • 26-06-2020

  Sammenhæng, samarbejde og højere kvalitet i diabetesindsatsen i Region Midtjylland til gavn for alle mennesker med diabetes. Det er noget af det, Steno Diabetes Center Aarhus er sat i verden for. Læs vores seneste nyhedsmail her.

 • 17-06-2020

  Læge Laura Linnea Määttä har fået 1,1 mio. kr. fra Danish Diabetes Academy til at undersøge, om en ny biomarkør kan opdage nerveskader i fødderne tidligere. Bevillingen finansierer et ph.d.-forløb ved Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus og gavner mennesker med diabetes.

 • 07-06-2020

  Læge og ph.d. Lene Ring Madsen fra Steno Diabetes Center Aarhus og Hospitalsenheden Vest har fået bevilliget 1.2 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et postdoc-studie, som skal styrke rådgivning om graviditet til kvinder, der har fået foretaget fedmekirurgi.

 • 22-01-2020

  Et nyt videncenter på Aarhus Universitetshospital skal samle og videreformidle viden om behandling og forebyggelse af svær overvægt. Centret bliver nu en realitet med 10 mio. kr. fra finansloven og oprettes i tilknytning til Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 20-01-2020

  Professor, overlæge Jens Meldgaard Bruun fra Steno Diabetes Center Aarhus har modtaget Niels Schwartz Sørensens Hæderspris 2019. Legatet gives for hans imponerende forskning i mekanismerne bag overvægt.

 • 13-01-2020

  Mød Andreas. Andreas er 32 år, politibetjent og mountainbiker. Og så har han diabetes. Det er mennesker som Andreas de ca. 69.999 andre med diabetes i Region Midtjylland, som Steno Diabetes Center Aarhus er sat i verden for at hjælpe.

 • 09-01-2020

  Hjertesvigt er en alvorlig komplikation til diabetes og en væsentlig årsag til, at mennesker med diabetes dør tidligere end baggrundsbefolkningen. Flere studier viser imidlertid, at mennesker med type 2-diabetes, som behandles med lægemidlet metformin, har en reduceret risiko for hjertesvigt.

 • 10-12-2019

  Professor Jacob Fog Bentzon, som er tilknyttet Steno Diabetes Center Aarhus, har modtaget 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd til et forskningsprojekt i åreforkalkning, som skal finde nye måder at behandle sen åreforkalkning på hos mennesker.

 • 22-11-2019

  Aarhus Universitet har i samarbejde med Aarhus Universitetshospital og Steno Diabetes Center Aarhus etableret et nyt netværk, som skal bidrage med ny viden om sammenhængen mellem kost og sundhed.

 • 14-11-2019

  I anledning af Verdens Diabetes Dag har DR taget en snak med vores forskningschef Niels Jessen, som kommenterer på nogle af teorierne om, hvorfor vi lige nu ser en årlig stigning på 2-3 procent i antallet af mennesker med type 1-diabetes.

 • 31-10-2019

  Vi nærmer os hundredeårsdagen for August Kroghs Nobelpris i fysiologi/medicin i 1920. For at fejre denne begivenhed har Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og Københavns Universitet arrangeret "August Krogh on Tour"; en række symposier, seminarer og andre begivenheder i København, Odense og Aarhus.

 • 24-09-2019

  Den 8. oktober 2019 er Steno Diabetes Center Aarhus vært for et symposium med tre ny-udnævnte Skou-professorer fra henholdsvis University of North Carolina, Mayo Clinic og Stanford University, USA.

 • 20-09-2019

  EASD 2019: Kroppens forbrænding påvirkes på samme måde, når ketonstoffer drikkes, som når de gives intravenøst, viser undersøgelse fra Steno Diabetes Center Aarhus præsenteret på EASD 2019.

 • 20-09-2019

  EASD 2019: Studie med brug af radioaktiv metformin viser, at metformin måske kan have en direkte væksthæmmende effekt på tumorvæv i brystet. Studiet er udført af Elias Sundelin fra Steno Diabetes Center Aarhus og Aarhus Universitetshospital.

 • 19-09-2019

  EASD 2019: Studie fra Steno Diabetes Center Aarhus præsenteret på EASD 2019 identificerer proces, som ser ud til at have særlig betydning for regulering af muskelmasse.

 • 17-09-2019

  EASD 2019: Brug af melatonin er udbredt blandt mennesker med type 2-diabetes med søvnproblemer, men øger samtidig risikoen for nedsat insulinfølsomhed. Det viser et studie fra Steno Diabetes Center Aarhus, som blev præsenteret på EASD 2019.

 • 12-09-2019

  EASD 2019: Steno Diabetes Center Aarhus er igen i år med på Europas største diabeteskonference. Få et overblik over de forskningsresultater, vi præsenterer.

 • 09-09-2019

  "Vi får ikke sygdommen udryddet eller fjernet, men jeg forventer, at vi bliver bedre til at forebygge de negative konsekvenser, der er af sygdommen," fortæller vores forskningschef Niels Jessen i Hjernekassen på DR P1.

 • 26-08-2019

  60 forskere fra Aarhus og Købehavn var den 22. august 2019 samlet på Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus og afdeling for Diabetes og Hormonsygdomme sammen med Herlev og Gentofte Hospital og Steno Diabetes Center Copenhagen var vært for et symposium om human fysiologi.

 • 13-06-2019

  Hvis du sulter som barn, stiger din risiko for at få diabetes som voksen med ca. 60 procent. Hvis du bliver forsømt eller fx mister en far eller mor, stiger risikoen med op mod 50 procent. Nyt forskningsprojekt ved Steno Diabetes Center Aarhus skal afdække hvorfor.

 • 12-06-2019

  Lene Ring Madsen fra Medicinsk Afdeling på Hospitalsenheden Vest og Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet skal forske i effekterne af fedmekirurgi hos personer med svær overvægt og type 2-diabetes ved Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 22-05-2019

  Overlæge og klinisk professor Søren Nielsen fra Steno Diabetes Center Aarhus har modtaget 1,3 millioner kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond til forskning i glukagons effekt på fedtomsætningen hos mennesker med fedtlever. Resultaterne skal bidrage til at identificere nye muligheder for behandling af fedtlever.

 • 03-05-2019

  Den 1. januar 2019 rundede Steno Diabetes Center Aarhus sit første leveår. I den anledning var kolleger, beslutningstagere og nærmeste samarbejdspartnere i Region Midtjylland inviteret til et kig ind i "maskinrummet", hvor nye behandlingstilbud, forskningsprojekter og indsatser på tværs af sektorer tager form.

 • 04-03-2019

  Åreforkalkning er den hyppigste dødsårsag i den vestlige verden, og på verdensplan er den skyld i hvert fjerde dødsfald. Mennesker med diabetes er særligt udsatte. Den gode nyhed er, at der er et stort potentiale for at forbedre behandlingsmulighederne og prognoserne for patienterne. Det vurderer Jacob Fog Bentzon, der er ny professor ved Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 27-02-2019

  Fem af dansk forsknings frontløbere bliver hvert år hyldet med den fornemme EliteForsk-pris. I år går én af priserne til forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus Niels Jessen, som hædres for sin forskning i diabetes og sine evner til at kombinere forskning og det kliniske arbejde med patienterne.

 • 19-12-2018

  Regionsrådet i Region Midtjylland har netop givet grønt lys til det byggeri ved Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus skal have til huse.

 • 13-12-2018

  Jens Meldgaard Bruun bliver klinisk professor i ernæring og overlæge ved Steno Diabetes Center Aarhus. Her skal han forske i forebyggelse og behandling af svær overvægt og dermed bidrage til, at færre mennesker udvikler diabetes i fremtiden.

 • 05-12-2018

  50 millioner kroner fra Novo Nordisk Fondens "Steno Collaborative Grants" er netop blevet bevilliget til ni forskningsprojekter - alle med patientnær diabetesforskning som omdrejningspunkt.

 • 13-11-2018

  Adam Hulman, postdoc og klinisk forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus, har vundet dette års Danish Diabetes Academy Scientist Award. En pris, der hvert år gives til en ung diabetesforsker, der har vist potentiale til at blive verdensklasseforsker inden for sit område.

 • 15-10-2018

  EASD 2018: Steno Diabetes Center Aarhus var i år bredt repræsenteret ved Europas største diabeteskonference.

 • 15-10-2018

  EASD 2018: Selvom overvægt er associeret med ens glukosemønster, er der ikke en sammenhæng mellem mønstret, som det tager sig ud ved en glukosetolerancetest, og ens genetiske prædisponering for fedme. Det viser et studie, sm Adam Hulman fra Steno Diabetes Center Aarhus præsenterede i Berlin ved EASD 2018.

 • 15-10-2018

  EASD 2018: Nikolaj Rittig, læge, postdoc og klinisk forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus, fik et overraskende resultat, da han undersøgte, hvordan en bestemt markør reagerer ved faste.

 • 01-10-2018

  Søren Nielsen er per 1. oktober 2018 tiltrådt som klinisk professor ved Steno Diabetes Center Aarhus på Aarhus Universitetshospital og Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet. Her skal han forske i fedt- og sukkeromsætning hos mennesker med diabetes.

 • 10-09-2018

  En hidtil ukendt effekt af metformin, verdens mest anvendte diabetesmedicin, er med bidrag fra Aarhus-forskere netop dokumenteret i et banebrydende studie i Nature Medicine. Det skaber helt nye muligheder for at udvikle mere målrettet og effektiv diabetesmedicin med færre bivirkninger.

 • 03-09-2018

  Strukturen for Steno Diabetes Center Aarhus' forskningsaktiviteter er ved at tage form. Seks kliniske specialister skal fra efteråret 2018 være med til at opbygge og udvikle vores forskningsinfrastruktur inden for klinisk forskning, laboratorieforskning samt kontakt til samarbejdspartnere.

 • 10-08-2018

  Hvordan kan metabolomics som analyseredskab øge vores eksisterende viden om, hvordan sund kost påvirker livsstilssygdomme som eksempelvis diabetes og hjertekarsygdomme?

 • 03-07-2018

  En ny samarbejdsmodel mellem de fire regionshospitaler og Steno Diabetes Center Aarhus i Region Midtjylland er nu en realitet. Samarbejdet skal bane vej for en samlet og styrket diabetesindsats i regionen, så flere får et bedre og længere liv med diabetes.

 • 27-06-2018

  Per Løgstrup Poulsen tiltræder den 1. juli 2018 som ny klinisk professor ved Steno Diabetes Center Aarhus. Her skal han forske i hjertekarsygdomme - den hyppigste dødsårsag ved type 2-diabetes.

 • 04-06-2018

  Der var ikke mange ledige stole, da det midtjyske diabetesmiljø var samlet den 25. maj 2018 til Steno Diabetes Center Aarhus' første forskningsseminar. Med lige knap 100 fremmødte var seminaret et stort tilløbsstykke.

 • 31-05-2018

  Har du tilknytning til ét af de regionale Steno Diabetescentre eller en samarbejdende forskningsinstitution? Så kan du søge op til 25 mio. kr. i støtte til dit forskningsprojekt gennem "Steno Collaborative Grants" 2018.

 • 16-05-2018

  Diabetesforskningen i Region Midtjylland får endnu et stærkt kort på hånden, når professor og overlæge Niels Jessen fra midten af maj står i spidsen for forskning i det nyetablerede Steno Diabetes Center Aarhus.