Abonnér

Få en notifikation i din mailbox, når der er nyt på denne side 👆


 

 • 29-06-2021

  MØD STENO AARHUS: Familieforhold kan påvirke udviklingen af type 2-diabetes. Derfor er det vigtigt, at vi lærer mere om, hvordan vi kan bruge familieoplysninger til at forebygge sygdommen og forbedre behandlingen af personer med type 2-diabetes. Det forsker Omar Silverman i.

 • 11-06-2021

  Stort tillykke til Ole Emil Andersen og Daniel Ibsen, som har fået bevilget henholdsvis 1,1 og 1,2 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til forskning ved Steno Diabetes Center Aarhus. Læs om deres forskningsprojekter her.

 • 28-05-2021

  Kan kosttilskud gøre en forskel, når man har diabetes? Kan man forebygge nerveskader tidligere? Og hvordan kan familier tale om livet med diabetes? Det og meget mere jagter vi svaret på i podcasten ”Diabetesforskerne. Kom med en tur rundt i landet og mød nogle af de dygtige forskere, der er på jagt efter mere viden om diabetes.

 • 04-05-2021

  Steno Diabetes Center Aarhus har fået fire nye kliniske lektorer ved Aarhus Universitet. Tillykke til Ulla, Esben, Kurt og Søren.

 • 28-04-2021

  Hvad er god behandling for dig? Hvilke kursustilbud synes du, er vigtige? Hvordan skaber vi bedst sammenhæng på tværs af sundhedsvæsenet for mennesker med diabetes? Bliv medlem af vores nye brugerpanel og kom med dit input.

 • 29-03-2021

  Et nyt internationalt studie viser, at motion under graviditet potentielt kan beskytte barnet mod overvægt og type 2-diabetes senere i livet. Niels Jessen, forskningschef og professor, har sammen med forskerkolleger fra Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Steno Diabetes Center Aarhus bidraget til studiet.

 • 19-03-2021

  Etableringen af de fem Steno Diabetes Centre har givet en unik mulighed for at samarbejde på tværs af landet om behandling og forebyggelse af diabetes, forskning og uddannelse. I denne kronik giver de fem centerdirektører deres samlede bud på, hvorfor det er en unik udvikling, der lige nu er i gang på diabetesområdet, hvad vi formår at samarbejde om - og ikke mindst, hvad der er vigtigt at være opmærksom på fremover.

 • 15-03-2021

  Forumbygeriet på Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus får til huse, har nu nået sin fulde højde på 14 etager. Derfor blev der torsdag den 11. marts holdt rejsegilde - dog et lidt alternativt ét. Se video fra rejsegildet med hilsner fra husets kommende beboere.

 • 04-03-2021

  Jonathan Baier, læge, har fået 1.1 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et ph.d.-forløb ved Steno Diabetes Center Aarhus. Målet er at finde forklaringen på, hvorfor mennesker med diabetes har større risiko for hjertekarsygdom – og derefter finde forebyggelse og udvikle bedre behandling.

 • 02-03-2021

  Med støtte fra Steno Diabetes Center Aarhus er læge Mads Kjølby i Dundee, hvor han forsker i personlig medicin. Hvis vi kan blive bedre til at forudsige, hvordan medicin påvirker det enkelte menneske med diabetes, kan vi sikre en bedre, mere effektiv behandling.

 • 01-03-2021

  Professor og enhedschef ved Steno Diabetes Center Aarhus, Annelli Sandbæk, fylder 60 år i dag. Annelli har været med til at skabe bedre sammenhæng i patientforløb på tværs af sundhedsvæsenets sektorer, sikre at færre personer udvikler diabetes, og færre med diabetes udvikler følgesygdomme, som kan påvirke hjertet, nyrerne, øjnene og følesansen i fødderne.

 • 08-02-2021

  Forskere fra Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet, Steno Diabetes Center Aarhus, Steno Diabetes Center Odense og Odense Universitetshospital har fået knap 7 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at undersøge sammenhængen mellem brystkræft og type 2-diabetes.

 • 08-02-2021

  MØD STENO AARHUS: Som forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus er det Niels Jessens ansvar, at vi kommer i mål med de ambitioner, vi har for vores diabetesforskning. Niels er også selv forsker og mener blandt andet, at vi har meget at lære af brune bjørne og pytonslanger.

 • 29-01-2021

  Interesserer du dig for diabetes, insulin og endokrinologi? Så vær med til at fejre 100-års jubilæet for opdagelsen af insulin sammen med de 5 Steno Diabetes Centre, Danish Diabetes Academy og Dansk Endokrinologisk Selskab den 17. september 2021.

 • 11-01-2021

  Professor og overlæge Per Ovesen kan med uformindsket styrke fortsætte sin forskning i diabetes og overvægt under graviditet. Hans professorat, der oprindeligt løb fra 2015 til 2020, er forlænget frem til 2025.

 • 14-12-2020

  We are proud to announce the launch of an International Collaboration Agreement between Monash University, Australia, and Steno Diabetes Center Aarhus. Our colleague, Jakob Østergaard, is currently in the final weeks of his one-year stay at Monash.

 • 09-12-2020

  Læge og ph.d. Tinne Laurberg fra Steno Diabetes Center Aarhus har fået bevilliget 1,2 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et 4-årigt postdoc-projekt. Projektet skal undersøge, om en mere målrettet tarmkræft-screening kan nedsætte risikoen for at udvikle tarmkræft hos mennesker med diabetes.

 • 09-12-2020

  Klinisk diætist Caroline Bruun Abild fra Steno Diabetes Center Aarhus har fået bevilget 1,1 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et 4-årigt ph.d.-projekt. Projektet skal give indblik i udbredelse af forstyrret spisning og spiseforstyrrelser blandt unge med type 1-diabetes og hjælpe til udviklingen af værktøjer til tidlig opsporing og behandling.

 • 26-11-2020

  MØD STENO AARHUS: Diabetes kan påvirke en graviditet – og omvendt. Derfor er der nogle ting, man som gravid med diabetes skal være opmærksom på, så man kan få et trygt og godt graviditetsforløb. Det hjælper Ulla Kampmann Opstrup med. Hun er speciallæge i endokrinologi, klinisk forsker og underviser. Og så har gravide kvinder med diabetes en særlig plads i hendes hjerte.

 • 23-11-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus inviterer mere end 90.000 borgere i Region Midtjylland til at deltage i et stort forskningsprojekt om helbred og kronisk sygdom. Et spørgeskema skal give ny viden om, hvad kronisk sygdom betyder for den enkeltes liv. Målet er bedre og mere målrettet forebyggelse og behandling.

 • 02-10-2020

  Selvom nogle studier peger på, at ekstra kilo på sidebenene kan have en helbredsbeskyttende effekt, hvis man rammes af hjertesvigt, blodforgiftning eller lungebetændelse, så er overdødeligheden på den lange bane stadig høj blandt personer med overvægt eller svær overvægt. Det viser et nyt studie fra Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 28-09-2020

  Flere nyere studier har vist, at lægemidlet metformin kan have adskillige effekter på tarmene. Det bekræfter et nyt studie fra Steno Diabetes Center Aarhus nu. Resultaterne er netop præsenteret på EASD 2020 - Europas største diabeteskongres.

 • 17-09-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus er igen i år bredt repræsenteret på EASD - Europas største diabeteskonference, som i år foregår fuldt virtuelt. Du får her et overblik over de forskningsresultater, vi præsenterer.

 • 14-09-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus lancerer "Steno Thursdays Global" - en månedlig seminarserie med internationale topforskere. Du kan deltage enten live eller online.

 • 26-06-2020

  Sammenhæng, samarbejde og højere kvalitet i diabetesindsatsen i Region Midtjylland til gavn for alle mennesker med diabetes. Det er noget af det, Steno Diabetes Center Aarhus er sat i verden for. Læs vores seneste nyhedsmail her.

 • 17-06-2020

  Læge Laura Linnea Määttä har fået 1,1 mio. kr. fra Danish Diabetes Academy til at undersøge, om en ny biomarkør kan opdage nerveskader i fødderne tidligere. Bevillingen finansierer et ph.d.-forløb ved Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus og gavner mennesker med diabetes.

 • 07-06-2020

  Læge og ph.d. Lene Ring Madsen fra Steno Diabetes Center Aarhus og Hospitalsenheden Vest har fået bevilliget 1.2 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et postdoc-studie, som skal styrke rådgivning om graviditet til kvinder, der har fået foretaget fedmekirurgi.

 • 22-01-2020

  Et nyt videncenter på Aarhus Universitetshospital skal samle og videreformidle viden om behandling og forebyggelse af svær overvægt. Centret bliver nu en realitet med 10 mio. kr. fra finansloven og oprettes i tilknytning til Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 20-01-2020

  Professor, overlæge Jens Meldgaard Bruun fra Steno Diabetes Center Aarhus har modtaget Niels Schwartz Sørensens Hæderspris 2019. Legatet gives for hans imponerende forskning i mekanismerne bag overvægt.

 • 13-01-2020

  Mød Andreas. Andreas er 32 år, politibetjent og mountainbiker. Og så har han diabetes. Det er mennesker som Andreas de ca. 69.999 andre med diabetes i Region Midtjylland, som Steno Diabetes Center Aarhus er sat i verden for at hjælpe.

 • 09-01-2020

  Hjertesvigt er en alvorlig komplikation til diabetes og en væsentlig årsag til, at mennesker med diabetes dør tidligere end baggrundsbefolkningen. Flere studier viser imidlertid, at mennesker med type 2-diabetes, som behandles med lægemidlet metformin, har en reduceret risiko for hjertesvigt.

 • 10-12-2019

  Professor Jacob Fog Bentzon, som er tilknyttet Steno Diabetes Center Aarhus, har modtaget 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd til et forskningsprojekt i åreforkalkning, som skal finde nye måder at behandle sen åreforkalkning på hos mennesker.

 • 22-11-2019

  Aarhus Universitet har i samarbejde med Aarhus Universitetshospital og Steno Diabetes Center Aarhus etableret et nyt netværk, som skal bidrage med ny viden om sammenhængen mellem kost og sundhed.

 • 14-11-2019

  I anledning af verdensdiabetesdag har DR taget en snak med vores forskningschef Niels Jessen, som kommenterer på nogle af teorierne om, hvorfor vi lige nu ser en årlig stigning på 2-3 procent i antallet af mennesker med type 1-diabetes.

 • 31-10-2019

  Vi nærmer os hundredeårsdagen for August Kroghs Nobelpris i fysiologi/medicin i 1920. For at fejre denne begivenhed har Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og Københavns Universitet arrangeret "August Krogh on Tour"; en række symposier, seminarer og andre begivenheder i København, Odense og Aarhus.

 • 24-09-2019

  Den 8. oktober 2019 er Steno Diabetes Center Aarhus vært for et symposium med tre ny-udnævnte Skou-professorer fra henholdsvis University of North Carolina, Mayo Clinic og Stanford University, USA.

 • 20-09-2019

  EASD 2019: Kroppens forbrænding påvirkes på samme måde, når ketonstoffer drikkes, som når de gives intravenøst, viser undersøgelse fra Steno Diabetes Center Aarhus præsenteret på EASD 2019.

 • 20-09-2019

  EASD 2019: Studie med brug af radioaktiv metformin viser, at metformin måske kan have en direkte væksthæmmende effekt på tumorvæv i brystet. Studiet er udført af Elias Sundelin fra Steno Diabetes Center Aarhus og Aarhus Universitetshospital.

 • 19-09-2019

  EASD 2019: Studie fra Steno Diabetes Center Aarhus præsenteret på EASD 2019 identificerer proces, som ser ud til at have særlig betydning for regulering af muskelmasse.

 • 17-09-2019

  EASD 2019: Brug af melatonin er udbredt blandt mennesker med type 2-diabetes med søvnproblemer, men øger samtidig risikoen for nedsat insulinfølsomhed. Det viser et studie fra Steno Diabetes Center Aarhus, som blev præsenteret på EASD 2019.

 • 12-09-2019

  EASD 2019: Steno Diabetes Center Aarhus er igen i år med på Europas største diabeteskonference. Få et overblik over de forskningsresultater, vi præsenterer.

 • 09-09-2019

  "Vi får ikke sygdommen udryddet eller fjernet, men jeg forventer, at vi bliver bedre til at forebygge de negative konsekvenser, der er af sygdommen," fortæller vores forskningschef Niels Jessen i Hjernekassen på DR P1.

 • 26-08-2019

  60 forskere fra Aarhus og Købehavn var den 22. august 2019 samlet på Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus og afdeling for Diabetes og Hormonsygdomme sammen med Herlev og Gentofte Hospital og Steno Diabetes Center Copenhagen var vært for et symposium om human fysiologi.

 • 13-06-2019

  Hvis du sulter som barn, stiger din risiko for at få diabetes som voksen med ca. 60 procent. Hvis du bliver forsømt eller fx mister en far eller mor, stiger risikoen med op mod 50 procent. Nyt forskningsprojekt ved Steno Diabetes Center Aarhus skal afdække hvorfor.

 • 12-06-2019

  Lene Ring Madsen fra Medicinsk Afdeling på Hospitalsenheden Vest og Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet skal forske i effekterne af fedmekirurgi hos personer med svær overvægt og type 2-diabetes ved Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 22-05-2019

  Overlæge og klinisk professor Søren Nielsen fra Steno Diabetes Center Aarhus har modtaget 1,3 millioner kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond til forskning i glukagons effekt på fedtomsætningen hos mennesker med fedtlever. Resultaterne skal bidrage til at identificere nye muligheder for behandling af fedtlever.

 • 03-05-2019

  Den 1. januar 2019 rundede Steno Diabetes Center Aarhus sit første leveår. I den anledning var kolleger, beslutningstagere og nærmeste samarbejdspartnere i Region Midtjylland inviteret til et kig ind i "maskinrummet", hvor nye behandlingstilbud, forskningsprojekter og indsatser på tværs af sektorer tager form.

 • 04-03-2019

  Åreforkalkning er den hyppigste dødsårsag i den vestlige verden, og på verdensplan er den skyld i hvert fjerde dødsfald. Mennesker med diabetes er særligt udsatte. Den gode nyhed er, at der er et stort potentiale for at forbedre behandlingsmulighederne og prognoserne for patienterne. Det vurderer Jacob Fog Bentzon, der er ny professor ved Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 27-02-2019

  Fem af dansk forsknings frontløbere bliver hvert år hyldet med den fornemme EliteForsk-pris. I år går én af priserne til forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus Niels Jessen, som hædres for sin forskning i diabetes og sine evner til at kombinere forskning og det kliniske arbejde med patienterne.

 • 19-12-2018

  Regionsrådet i Region Midtjylland har netop givet grønt lys til det byggeri ved Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus skal have til huse.

 • 13-12-2018

  Jens Meldgaard Bruun bliver klinisk professor i ernæring og overlæge ved Steno Diabetes Center Aarhus. Her skal han forske i forebyggelse og behandling af svær overvægt og dermed bidrage til, at færre mennesker udvikler diabetes i fremtiden.

 • 05-12-2018

  50 millioner kroner fra Novo Nordisk Fondens "Steno Collaborative Grants" er netop blevet bevilliget til ni forskningsprojekter - alle med patientnær diabetesforskning som omdrejningspunkt.

 • 13-11-2018

  Adam Hulman, postdoc og klinisk forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus, har vundet dette års Danish Diabetes Academy Scientist Award. En pris, der hvert år gives til en ung diabetesforsker, der har vist potentiale til at blive verdensklasseforsker inden for sit område.

 • 15-10-2018

  EASD 2018: Steno Diabetes Center Aarhus var i år bredt repræsenteret ved Europas største diabeteskonference.

 • 15-10-2018

  EASD 2018: Selvom overvægt er associeret med ens glukosemønster, er der ikke en sammenhæng mellem mønstret, som det tager sig ud ved en glukosetolerancetest, og ens genetiske prædisponering for fedme. Det viser et studie, sm Adam Hulman fra Steno Diabetes Center Aarhus præsenterede i Berlin ved EASD 2018.

 • 15-10-2018

  EASD 2018: Nikolaj Rittig, læge, postdoc og klinisk forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus, fik et overraskende resultat, da han undersøgte, hvordan en bestemt markør reagerer ved faste.

 • 01-10-2018

  Søren Nielsen er per 1. oktober 2018 tiltrådt som klinisk professor ved Steno Diabetes Center Aarhus på Aarhus Universitetshospital og Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet. Her skal han forske i fedt- og sukkeromsætning hos mennesker med diabetes.

 • 10-09-2018

  En hidtil ukendt effekt af metformin, verdens mest anvendte diabetesmedicin, er med bidrag fra Aarhus-forskere netop dokumenteret i et banebrydende studie i Nature Medicine. Det skaber helt nye muligheder for at udvikle mere målrettet og effektiv diabetesmedicin med færre bivirkninger.

 • 03-09-2018

  Strukturen for Steno Diabetes Center Aarhus' forskningsaktiviteter er ved at tage form. Seks kliniske specialister skal fra efteråret 2018 være med til at opbygge og udvikle voresforskningsinfrastruktur inden for klinisk forskning, laboratorieforskning samt kontakt til samarbejdspartnere.

 • 10-08-2018

  Hvordan kan metabolomics som analyseredskab øge vores eksisterende viden om, hvordan sund kost påvirker livsstilssygdomme som eksempelvis diabetes og hjertekarsygdomme?

 • 03-07-2018

  En ny samarbejdsmodel mellem de fire regionshospitaler og Steno Diabetes Center Aarhus i Region Midtjylland er nu en realitet. Samarbejdet skal bane vej for en samlet og styrket diabetesindsats i regionen, så flere får et bedre og længere liv med diabetes.

 • 27-06-2018

  Per Løgstrup Poulsen tiltræder den 1. juli 2018 som ny klinisk professor ved Steno Diabetes Center Aarhus. Her skal han forske i hjertekarsygdomme - den hyppigste dødsårsag ved type 2-diabetes.

 • 04-06-2018

  Der var ikke mange ledige stole, da det midtjyske diabetesmiljø var samlet den 25. maj 2018 til Steno Diabetes Center Aarhus' første forskningsseminar. Med lige knap 100 fremmødte var seminaret et stort tilløbsstykke.

 • 31-05-2018

  Har du tilknytning til ét af de regionale Steno Diabetescentre eller en samarbejdende forskningsinstitution? Så kan du søge op til 25 mio. kr. i støtte til dit forskningsprojekt gennem "Steno Collaborative Grants" 2018.

 • 16-05-2018

  Diabetesforskningen i Region Midtjylland får endnu et stærkt kort på hånden, når professor og overlæge Niels Jessen fra midten af maj står i spidsen for forskning i det nyetablerede Steno Diabetes Center Aarhus.