Vi udvikler og afprøver nye former for behandling af patienter med type 1-diabetes - herunder behandling målrettet patienter med nyopdaget type 1-diabetes.

I tæt samarbejde med forskere ved Steno Diabetes Center Aarhus, regionshospitalerne i Region Midtjylland og de øvrige Steno-centre arbejder vi blandt andet med intensive behandlingsforløb, immunmodulerende behandling, afprøvning af ny medicin samt nye diætregimer.

Læs om udvikling af behandlingstilbud og andre tiltag til voksne med type 1-diabetes herunder.

Diabetesrådgivning og fast-track ambulatorium

Et team af diabetesrådgivere skal sikre bedst mulig behandling af patienter, som er indlagt af andre årsager end deres diabetes.

Læs mere her.

Panel_rød.png

MDT – Multidisciplinære Teamkonferencer

For at forbedre den samlede behandling af patienter med flere alvorlige kroniske sygdomme har vi iværksat muligheden for Multidisciplinære Teamkonferencer (MDT). Her mødes behandlere på tværs af specialer eller fagligheder for sammen at give patienter med diabetes og anden samtidig sygdom den bedst kvalificerede tværfaglige vurdering og sammenhængende behandling.

Læs mere her.

Klinik for atleter med type 1-diabetes

Klinik for Atleter er et specialiseret behandlingstilbud til idrætsudøvere med type 1-diabetes, som ønsker viden om og støtte til at optimere deres sportslige præsentationer og samtidig holde styr på deres blodsukker og insulinindtag.

Læs mere her.

Konsultationstilbud for fysisk aktive med type 1-diabetes (MDT)

Et tilbud for personer med type 1-diabetes over 17 år, som er tilknyttet Steno Diabetes Center Aarhus og som har problemer med blodsukkeret i forbindelse med fysisk aktivitet og træning.

Tilbuddet består af sparring om insulin, blodsukker, kost og træning med et tværfagligt behandlerteam via videokonsultationer.

Læs mere her.

Alternative konsultationer for sårbare voksne med type 1-diabetes

Længere konsultationer og hjemmebesøg skal gøre livet med diabetes nemmere for sårbare voksne. Målet er at skabe et overblik over de problemer, der gør det svært at leve med diabetes og tilbyde den rette hjælp til at håndtere dem.

Læs mere her.

Opsporing af knogleskørhed (osteoporose) hos patienter med type 1-diabetes

Type 1-diabetes kan øge risikoen for knogleskørhed og knoglebrud. Derfor tilbyder Steno Diabetes Center Aarhus nu en undersøgelse for knogleskørhed til alle patienter med type 1-diabetes, som er ældre end 50 år.

Læs mere her.

Klinisk registreringsassistent - "Steno Ninja"

For at frigive behandlerressourcer til yderligere fokus på den kliniske kerneopgave - behandling af patienter - har Steno Diabetes Center Aarhus etableret et team af kliniske registreringsassistenter – vi kalder dem for "Steno Ninjaer".

Læs mere her.

 

Kontakt

Julie Støy
Afdelingslæge

julistoe@rm.dk
+45 2339 7920