Abonnér

Få nyheder fra Steno Diabetes Center Aarhus direkte i din mailboks 👆


 

 • 14-04-2021

  Vidensråd for Forebyggelse og Steno Diabetes Center Aarhus inviterer dig til tre webinarer om forebyggelse af overvægt blandt børn og unge. Vi har sammensat et program, der både giver baggrundsviden og inspiration til konkrete initiativer.

 • 11-04-2021

  MØD STENO AARHUS: Når SOSU-assistenter skal lære mere om diabetes, eller når børn med diabetes skal have vækket deres madglæde, så har Katrine Holm Nielsen en finger med i spillet. Hun er uddannelseskonsulent hos Steno Diabetes Center Aarhus.

   

 • 06-04-2021

  Har du type 1-diabetes og vil du gerne lære at tælle kulhydrater? Eller har du brug for at genopfriske, hvordan du kan læse og forstå dine tal? Så tilmeld dig forårets og sommerens gratis kurser hos Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 29-03-2021

  Et nyt internationalt studie viser, at motion under graviditet potentielt kan beskytte barnet mod overvægt og type 2-diabetes senere i livet. Niels Jessen, forskningschef og professor, har sammen med forskerkolleger fra Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Steno Diabetes Center Aarhus bidraget til studiet.

 • 19-03-2021

  Etableringen af de fem Steno Diabetes Centre har givet en unik mulighed for at samarbejde på tværs af landet om behandling og forebyggelse af diabetes, forskning og uddannelse. I denne kronik giver de fem centerdirektører deres samlede bud på, hvorfor det er en unik udvikling, der lige nu er i gang på diabetesområdet, hvad vi formår at samarbejde om - og ikke mindst, hvad der er vigtigt at være opmærksom på fremover.

 • 15-03-2021

  Forumbygeriet på Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus får til huse, har nu nået sin fulde højde på 14 etager. Derfor blev der torsdag den 11. marts holdt rejsegilde - dog et lidt alternativt ét. Se video fra rejsegildet med hilsner fra husets kommende beboere.

 • 04-03-2021

  Jonathan Baier, læge, har fået 1.1 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et ph.d.-forløb ved Steno Diabetes Center Aarhus. Målet er at finde forklaringen på, hvorfor mennesker med diabetes har større risiko for hjertekarsygdom – og derefter finde forebyggelse og udvikle bedre behandling.

 • 02-03-2021

  Med støtte fra Steno Diabetes Center Aarhus er læge Mads Kjølby i Dundee, hvor han forsker i personlig medicin. Hvis vi kan blive bedre til at forudsige, hvordan medicin påvirker det enkelte menneske med diabetes, kan vi sikre en bedre, mere effektiv behandling.

 • 01-03-2021

  Professor og enhedschef ved Steno Diabetes Center Aarhus, Annelli Sandbæk, fylder 60 år i dag. Annelli har været med til at skabe bedre sammenhæng i patientforløb på tværs af sundhedsvæsenets sektorer, sikre at færre personer udvikler diabetes, og færre med diabetes udvikler følgesygdomme, som kan påvirke hjertet, nyrerne, øjnene og følesansen i fødderne.

 • 22-02-2021

  Forskere fra Steno Diabetes Center Aarhus inviterer borgere fra Horsens, Odder, Hedensted og Skanderborg Kommune med type 2-diabetes til at dele erfaringer fra deres hverdag. Målet er at udvikle digitale værktøjer, som kan bidrage til at forebygge følgesygdomme og fastholde et godt liv med diabetes.

 • 11-02-2021

  Er du læge eller sygeplejerske i en almen praksis? Så er du hermed inviteret til dette års "Steno Diabeteskonference" – denne gang med temaet "Diabetesdata".

 • 08-02-2021

  Forskere fra Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet, Steno Diabetes Center Aarhus, Steno Diabetes Center Odense og Odense Universitetshospital har fået knap 7 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at undersøge sammenhængen mellem brystkræft og type 2-diabetes.

 • 08-02-2021

  MØD STENO AARHUS: Som forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus er det Niels Jessens ansvar, at vi kommer i mål med de ambitioner, vi har for vores diabetesforskning. Niels er også selv forsker og mener blandt andet, at vi har meget at lære af brune bjørne og pytonslanger.

 • 05-02-2021

  Hvert år kårer Dagens Medicin de bedste hospitaler inden for en række sygdomsområder. I dag blev Steno Diabetes Center Aarhus sammen med Børn og Unge på Aarhus Universitetshospital kåret til Danmarks bedste til behandling af børnediabetes på en delt førsteplads med Regionshospitalet Viborg.

 • 29-01-2021

  Interesserer du dig for diabetes, insulin og endokrinologi? Så vær med til at fejre 100-års jubilæet for opdagelsen af insulin sammen med de 5 Steno Diabetes Centre, Danish Diabetes Academy og Dansk Endokrinologisk Selskab den 17. september 2021.

 • 12-01-2021

  Har du type 1-diabetes, og vil du gerne vide mere om, hvordan du får motion, kost, blodsukker og insulin til at spille bedre sammen? Så deltag på dette webinar den 3. februar 2021.

 • 11-01-2021

  Professor og overlæge Per Ovesen kan med uformindsket styrke fortsætte sin forskning i diabetes og overvægt under graviditet. Hans professorat, der oprindeligt løb fra 2015 til 2020, er forlænget frem til 2025.

 • 05-01-2021

  Steno Diabetes Center Aarhus har i samarbejde med Steno Diabetes Center Copenhagen, Steno Diabetes Center Sjælland, Københavns Professionshøjskole, Professionshøjskolen Absalon, VIA University College og Fagligt Selskab for Diabetessygeplejersker udviklet et nyt, landsdækkende uddannelsesforløb for diabetessygeplejersker.

 • 17-12-2020

  Sophia Knudsen på 22 år har haft type 1-diabetes, siden hun var 11. Hun er en del af en ny ordning hos Steno Diabetes Center Aarhus, hvor hun i stedet for at overgå til voksenafdelingen bliver fulgt af sin kendte diabetessygeplejerske i børn- og ungeklinikken. Det skaber tryghed og kontinuitet i hendes behandlingsforløb.

 • 15-12-2020

  Nu kan du lytte dig klogere på diabetes. Steno Diabetes Center Aarhus har netop lagt sidste hånd på podcastserien DiabetesApparatet, hvor fagpersoner og patienter dykker ned i livet med type 1-diabetes. Diabetessygeplejerske Martin Sund Jakobsen er vært og inviterer lytteren ind til en snak med forskellige behandlere og patienter.

 • 14-12-2020

  We are proud to announce the launch of an International Collaboration Agreement between Monash University, Australia, and Steno Diabetes Center Aarhus. Our colleague, Jakob Østergaard, is currently in the final weeks of his one-year stay at Monash.

 • 09-12-2020

  Læge og ph.d. Tinne Laurberg fra Steno Diabetes Center Aarhus har fået bevilliget 1,2 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et 4-årigt postdoc-projekt. Projektet skal undersøge, om en mere målrettet tarmkræft-screening kan nedsætte risikoen for at udvikle tarmkræft hos mennesker med diabetes.

 • 09-12-2020

  Klinisk diætist Caroline Bruun Abild fra Steno Diabetes Center Aarhus har fået bevilget 1,1 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et 4-årigt ph.d.-projekt. Projektet skal give indblik i udbredelse af forstyrret spisning og spiseforstyrrelser blandt unge med type 1-diabetes og hjælpe til udviklingen af værktøjer til tidlig opsporing og behandling.

 • 30-11-2020

  Nyt samarbejde mellem Steno Diabetes Center Aarhus og hospitalerne i Region Midtjylland skal styrke viden om diabetes i regionens kommuner. Det sker blandt andet gennem lokal undervisning af kommunalt ansatte social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker.

 • 26-11-2020

  MØD STENO AARHUS: Diabetes kan påvirke en graviditet – og omvendt. Derfor er der nogle ting, man som gravid med diabetes skal være opmærksom på, så man kan få et trygt og godt graviditetsforløb. Det hjælper Ulla Kampmann Opstrup med. Hun er speciallæge i endokrinologi, klinisk forsker og underviser. Og så har gravide kvinder med diabetes en særlig plads i hendes hjerte.

 • 23-11-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus inviterer mere end 90.000 borgere i Region Midtjylland til at deltage i et stort forskningsprojekt om helbred og kronisk sygdom. Et spørgeskema skal give ny viden om, hvad kronisk sygdom betyder for den enkeltes liv. Målet er bedre og mere målrettet forebyggelse og behandling.

 • 10-11-2020

  Hvilke nye tilbud har vi til vores patienter? Hvordan ser en typisk arbejdsuge ud som overlæge i Steno Diabetes Center Aarhus? Og hvor ungt er vores "ungeteam" egentlig? I anledning af Verdens Diabetesdag har vi "takeover" på Aarhus Universitetshospitals Instagram.

 • 07-10-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus har som de første i Danmark samlet behandlingen af børn og unge med diabetes under fælles ledelse og i fælles fysiske rammer. Det har skabt rammerne for en ny transitionsmodel, som skal gøre overgangen fra barn til voksen mere glidende og fastholde de unge i en god behandling.

 • 02-10-2020

  Selvom nogle studier peger på, at ekstra kilo på sidebenene kan have en helbredsbeskyttende effekt, hvis man rammes af hjertesvigt, blodforgiftning eller lungebetændelse, så er overdødeligheden på den lange bane stadig høj blandt personer med overvægt eller svær overvægt. Det viser et nyt studie fra Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 28-09-2020

  Flere nyere studier har vist, at lægemidlet metformin kan have adskillige effekter på tarmene. Det bekræfter et nyt studie fra Steno Diabetes Center Aarhus nu. Resultaterne er netop præsenteret på EASD 2020 - Europas største diabeteskongres.

 • 17-09-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus er igen i år bredt repræsenteret på EASD - Europas største diabeteskonference, som i år foregår fuldt virtuelt. Du får her et overblik over de forskningsresultater, vi præsenterer.

 • 14-09-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus lancerer "Steno Thursdays Global" - en månedlig seminarserie med internationale topforskere. Du kan deltage enten live eller online.

 • 07-09-2020

  Har du type 1-diabetes og dyrker du motion? Vil du gerne vide mere om, hvordan du får motion, kost, blodsukker og insulin til at spille bedre sammen, så du får et stabilt blodsukker før, under og efter din træning? Så kom til temaaften hos Steno Diabetes Center Aarhus den 22. september 2020.

 • 03-09-2020

  MØD STENO AARHUS: Mad, insulin og blodsukker - hvordan spiller det sammen? Og hvordan kan den rigtige kost være med til at behandle sygdomme som diabetes? Det ved Birgit Schelde en hel del om. Hun er klinisk diætist ved Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 20-08-2020

  Er du ung med diabetes, er der mange ting, du skal gøre, tænke over og planlægge hver dag. Diabetes tager tid og skal prioriteres, men det skal uddannelse, arbejde, kæreste, venner, familie og fritidsinteresser også. Og det kan være en svær balance. Derfor inviterer Steno Diabetes Center Aarhus til oplæg om stress og diabetes.

 • 06-08-2020

  Malene Vinther har type 1-diabetes, og så dyrker hun triatlon. Hos Klinik for Atleter ved Steno Diabetes Center Aarhus får hun hjælp til at forbedre sin idrætsmæssige præstation og samtidig holde styr på sit blodsukker og insulinindtag.

 • 13-07-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus er idémagere bag en ny IT-løsning, "Samblik-Diabetes", som skal samle og vise helbredsdata på tværs af sektorer. Målet er bedre og mere sammenhængende behandling og et styrket tværsektorielt samarbejde omkring mennesker med type 2-diabetes.

 • 01-07-2020

  Hjertekarsygdomme, overvægt og diabetes er ofte følgesygdomme, som rammer mennesker med psykisk sygdom. Det vil et nyt samarbejde mellem Steno Diabetes Center Aarhus og Psykiatri og Social i Region Midtjylland nu tage favntag med.

 • 26-06-2020

  Sammenhæng, samarbejde og højere kvalitet i diabetesindsatsen i Region Midtjylland til gavn for alle mennesker med diabetes. Det er noget af det, Steno Diabetes Center Aarhus er sat i verden for. Læs vores seneste nyhedsmail her.

 • 18-06-2020

  Steno Diabetes Center Copenhagen, Aarhus, Sjælland og Nordjylland inviterer til Steno Diabeteskonference om behandling af patienter med type 2-diabetes i almen praksis. Konferencen vil have en blanding af oplæg, diskussion og workshops, som sætter fokus på diabetes distress, diabetisk polyneuropati, diabetes og sex, diabetes og nyrerne og PRO i diabetes.

 • 18-06-2020

  Et team af sygeplejersker, læger og diætister fra Steno Diabetes Center Aarhus står klar til at hjælpe de somatiske afdelinger på Aarhus Universitetshospital med at sikre bedst mulig behandling af patienter med diabetes.

 • 17-06-2020

  Læge Laura Linnea Määttä har fået 1,1 mio. kr. fra Danish Diabetes Academy til at undersøge, om en ny biomarkør kan opdage nerveskader i fødderne tidligere. Bevillingen finansierer et ph.d.-forløb ved Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus og gavner mennesker med diabetes.

 • 15-06-2020

  Quiz, orienteringsløb og historiefortælling er normalt ikke det, man forbinder med en tur på hospitalet. Men det bliver nu en del af behandlingstilbuddet til børn med type 1-diabetes i Herning, Viborg, Randers og Aarhus.

 • 07-06-2020

  Læge og ph.d. Lene Ring Madsen fra Steno Diabetes Center Aarhus og Hospitalsenheden Vest har fået bevilliget 1.2 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et postdoc-studie, som skal styrke rådgivning om graviditet til kvinder, der har fået foretaget fedmekirurgi.

 • 04-05-2020

  Det kan være svært for børn at få og have diabetes. Et nyt visuelt univers udviklet af Steno Diabetes Center Aarhus skal hjælpe børn og unge med diabetes med at forstå og holde styr på deres sygdom.

 • 24-04-2020

  Coronakrisen bliver et langt, sejt træk - som et maratonløb frem for et kort sprint. Men i Danmark er vi godt rustede til at klare situationen. Det var et af budskaberne fra vores direktør Troels Krarup Hansen, der i sidste uge svarede på spørgsmål om coronavirus (COVID-19) og diabetes live på Diabetesforeningens facebookside.

 • 03-04-2020

  Den stigende brug af video- og telefonkonsultationer på diabetesområdet bør fortsætte på den anden side af corona-epidemien. Det mener Troels Krarup Hansen, direktør for Steno Diabetes Center Aarhus. 

 • 20-03-2020

  Hvordan kan Steno Diabetes Center Aarhus forbedre de nuværende behandlingstilbud og udvikle nye, så de matcher behovene hos unge med diabetes? Det får et nyt ungepanel nu direkte indflydelse på.

 • 25-02-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus har sammen med Region Midtjyllands IT-afdeling og MedTech Innovation Consortium fået knap to mio. kr. til at udvikle et digitalt værktøj, der kan hjælpe personer med type 2-diabetes. Patienternes data skal analyseres med kunstig intelligens, så værktøjet på sigt kan bruges til at forudsige og forebygge følgesygdomme.

 • 20-02-2020

  Vidensråd for Forebyggelse og Steno Diabetes Center Aarhus inviterer dig til konference om forebyggelse af overvægt blandt børn og unge. Vi har sammensat et program, der både giver baggrundsviden og inspiration til konkrete initiativer.

 • 03-02-2020

  En fælles nyre-diabetesklinik og et udvidet screenings- og behandlingsforløb for diabetisk fodsår. Steno Diabetes Center Aarhus styrker i samarbejde med flere kliniske afdelinger på Aarhus Universitetshospital behandlingstilbuddet til gavn for nogle af de mest syge diabetespatienter.

 • 22-01-2020

  Et nyt videncenter på Aarhus Universitetshospital skal samle og videreformidle viden om behandling og forebyggelse af svær overvægt. Centret bliver nu en realitet med 10 mio. kr. fra finansloven og oprettes i tilknytning til Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 20-01-2020

  Professor, overlæge Jens Meldgaard Bruun fra Steno Diabetes Center Aarhus har modtaget Niels Schwartz Sørensens Hæderspris 2019. Legatet gives for hans imponerende forskning i mekanismerne bag overvægt.

 • 13-01-2020

  Mød Andreas. Andreas er 32 år, politibetjent og mountainbiker. Og så har han diabetes. Det er mennesker som Andreas de ca. 69.999 andre med diabetes i Region Midtjylland, som Steno Diabetes Center Aarhus er sat i verden for at hjælpe.

 • 09-01-2020

  Hjertesvigt er en alvorlig komplikation til diabetes og en væsentlig årsag til, at mennesker med diabetes dør tidligere end baggrundsbefolkningen. Flere studier viser imidlertid, at mennesker med type 2-diabetes, som behandles med lægemidlet metformin, har en reduceret risiko for hjertesvigt.

 • 13-12-2019

  Vores dygtige kolleger Solveig Sørensen, Sanne Fisker og Birgit Schelde afholder løbende kurset "Diabetes og Teknologi" for læger, sygeplejersker og diætister, som varetager eller skal varetage diabetesbehandling af patienter med type 1-diabetes.

 • 10-12-2019

  Professor Jacob Fog Bentzon, som er tilknyttet Steno Diabetes Center Aarhus, har modtaget 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd til et forskningsprojekt i åreforkalkning, som skal finde nye måder at behandle sen åreforkalkning på hos mennesker.

 • 03-12-2019

  Mød "StenoGrafen" - en storskærm på Steno Diabetes Center Aarhus, som altid står klar med dugfriske kvalitets- og aktivitetsdata fra vores klinik.

 • 22-11-2019

  Aarhus Universitet har i samarbejde med Aarhus Universitetshospital og Steno Diabetes Center Aarhus etableret et nyt netværk, som skal bidrage med ny viden om sammenhængen mellem kost og sundhed.

 • 19-11-2019

  Hos Steno Diabetes Center Aarhus har vi sat ind med en systematisk og tidlig screening for at opspore og behandle forstyrret spisning blandt børn og unge med type 1-diabetes.

 • 14-11-2019

  I anledning af verdensdiabetesdag har DR taget en snak med vores forskningschef Niels Jessen, som kommenterer på nogle af teorierne om, hvorfor vi lige nu ser en årlig stigning på 2-3 procent i antallet af mennesker med type 1-diabetes.

 • 11-11-2019

  I anledning af Verdens Diabetesdag den 14. november 2019 har vi hos Steno Diabetes Center Aarhus fået lov til at låne Aarhus Universitetshospitals Instagram-profil i denne uge.

 • 31-10-2019

  Vi nærmer os hundredeårsdagen for August Kroghs Nobelpris i fysiologi/medicin i 1920. For at fejre denne begivenhed har Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og Københavns Universitet arrangeret "August Krogh on Tour"; en række symposier, seminarer og andre begivenheder i København, Odense og Aarhus.

 • 30-10-2019

  Har du type 1-diabetes, og er sport en vigtig del af din hverdag? Så kom til temaeftermiddag hos Klinik for Atleter på Steno Diabetes Center Aarhus og bliv klogere på, hvordan du kan få kulhydrater, insulin og træning til at spille bedre sammen.

 • 07-10-2019

  Mennesker med diabetes, som er i hospitalsbehandling i Region Midtjylland, får snart et nyt tilbud om screening for følgesygdomme. Diabetesambulatorierne i Region Midtjylland samarbejder om opgaven, og forberedelserne er i fuld gang.

 • 24-09-2019

  Den 8. oktober 2019 er Steno Diabetes Center Aarhus vært for et symposium med tre ny-udnævnte Skou-professorer fra henholdsvis University of North Carolina, Mayo Clinic og Stanford University, USA.

 • 20-09-2019

  EASD 2019: Kroppens forbrænding påvirkes på samme måde, når ketonstoffer drikkes, som når de gives intravenøst, viser undersøgelse fra Steno Diabetes Center Aarhus præsenteret på EASD 2019.

 • 20-09-2019

  EASD 2019: Studie med brug af radioaktiv metformin viser, at metformin måske kan have en direkte væksthæmmende effekt på tumorvæv i brystet. Studiet er udført af Elias Sundelin fra Steno Diabetes Center Aarhus og Aarhus Universitetshospital.

 • 19-09-2019

  EASD 2019: Studie fra Steno Diabetes Center Aarhus præsenteret på EASD 2019 identificerer proces, som ser ud til at have særlig betydning for regulering af muskelmasse.

 • 17-09-2019

  EASD 2019: Brug af melatonin er udbredt blandt mennesker med type 2-diabetes med søvnproblemer, men øger samtidig risikoen for nedsat insulinfølsomhed. Det viser et studie fra Steno Diabetes Center Aarhus, som blev præsenteret på EASD 2019.

 • 12-09-2019

  EASD 2019: Steno Diabetes Center Aarhus er igen i år med på Europas største diabeteskonference. Få et overblik over de forskningsresultater, vi præsenterer.

 • 09-09-2019

  "Vi får ikke sygdommen udryddet eller fjernet, men jeg forventer, at vi bliver bedre til at forebygge de negative konsekvenser, der er af sygdommen," fortæller vores forskningschef Niels Jessen i Hjernekassen på DR P1.

 • 26-08-2019

  60 forskere fra Aarhus og Købehavn var den 22. august 2019 samlet på Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus og afdeling for Diabetes og Hormonsygdomme sammen med Herlev og Gentofte Hospital og Steno Diabetes Center Copenhagen var vært for et symposium om human fysiologi.

 • 22-08-2019

  Et nyt projekt skal bidrage til bedre kvalitet og sammenhæng i behandlingsforløbet for patienter med type 2-diabetes. Sundhedsstyrelsen har bevilget fem millioner kroner til projektet, som skal udvikle en ny samarbejdsmodel mellem hospital, kommune og almen praksis. Steno Diabetes Center Aarhus er medinitiativtager og aktiv spiller i projektet.

 • 27-06-2019

  Steno Diabetes Center Aarhus sætter som de første i Danmark ind med tidlig opsporing og behandling af forstyrret spisning blandt børn og unge med type 1-diabetes. Indsatsen skal forebygge spiseforstyrrelser og bidrage til bedre livskvalitet. 900 børn og unge i Region Midtjylland skal screenes.

 • 27-06-2019

  Et nyt tilbud fra Steno Diabetes Center Aarhus skal forebygge og opspore type 2-diabetes efter fødslen hos kvinder med graviditetsbetinget diabetes. De første patienter er i gang på Aarhus Universitetshospital - snart bliver tilbuddet udbredt til regionshospitalerne i Region Midtjylland til gavn for op mod 600 patienter.

 • 27-06-2019

  En times konsultation eller besøg af en sygeplejerske i eget hjem - et nyt fleksibelt behandlingstilbud fra Steno Diabetes Center Aarhus skal bidrage til et bedre liv med diabetes for personer, som af fysiske, psykiske eller sociale årsager har problemer med at indgå i et almindeligt behandlingsforløb.

 • 27-06-2019

  Steno Diabetes Center Aarhus har budt de første patienter velkommen i "Klinik for Atleter". Klinikken er et specialiseret behandlingstilbud til idrætsudøvere med type 1-diabetes, som ønsker støtte til at dyrke sport på lige fod med idrætsudøvere uden diabetes.

 • 20-06-2019

  Steno Diabetes Center Aarhus tilbyder nu en kursusrække med fokus på den kommunale diabetespleje.

 • 13-06-2019

  Hvis du sulter som barn, stiger din risiko for at få diabetes som voksen med ca. 60 procent. Hvis du bliver forsømt eller fx mister en far eller mor, stiger risikoen med op mod 50 procent. Nyt forskningsprojekt ved Steno Diabetes Center Aarhus skal afdække hvorfor.

 • 12-06-2019

  Lene Ring Madsen fra Medicinsk Afdeling på Hospitalsenheden Vest og Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet skal forske i effekterne af fedmekirurgi hos personer med svær overvægt og type 2-diabetes ved Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 22-05-2019

  Overlæge og klinisk professor Søren Nielsen fra Steno Diabetes Center Aarhus har modtaget 1,3 millioner kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond til forskning i glukagons effekt på fedtomsætningen hos mennesker med fedtlever. Resultaterne skal bidrage til at identificere nye muligheder for behandling af fedtlever.

 • 03-05-2019

  Den 1. januar 2019 rundede Steno Diabetes Center Aarhus sit første leveår. I den anledning var kolleger, beslutningstagere og nærmeste samarbejdspartnere i Region Midtjylland inviteret til et kig ind i "maskinrummet", hvor nye behandlingstilbud, forskningsprojekter og indsatser på tværs af sektorer tager form.

 • 09-04-2019

  Steno Diabetes Center Aarhus har ansat tre programkoordinator til enheden for sammenhængende patientforløb og tværsektorielle indsatser. De skal give den netop godkendte strategi for enhedens indsatsområder luft under vingerne.

 • 28-03-2019

  Når man har diabetes, har man større risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse end raske mennesker. Vi har inviteret overlæge og professor René Klinkby Støving fra Center for Spiseforstyrrelser på Odense Universitetshospital til at holde oplæg om diabetes og spiseforstyrrelser den 11. april 2019.

 • 04-03-2019

  Åreforkalkning er den hyppigste dødsårsag i den vestlige verden, og på verdensplan er den skyld i hvert fjerde dødsfald. Mennesker med diabetes er særligt udsatte. Den gode nyhed er, at der er et stort potentiale for at forbedre behandlingsmulighederne og prognoserne for patienterne. Det vurderer Jacob Fog Bentzon, der er ny professor ved Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 27-02-2019

  Fem af dansk forsknings frontløbere bliver hvert år hyldet med den fornemme EliteForsk-pris. I år går én af priserne til forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus Niels Jessen, som hædres for sin forskning i diabetes og sine evner til at kombinere forskning og det kliniske arbejde med patienterne.

 • 30-01-2019

  Hvordan kan vi samarbejde på tværs af hospitalerne om brug af teknologi og telemedicin i diabetesbehandlingen? Det drøftede sundhedsfagligt personale til det første møde i Steno Diabetes Center Aarhus' og Region Midtjyllands nye netværk for teknologisk diabetesbehandling.

 • 19-12-2018

  Regionsrådet i Region Midtjylland har netop givet grønt lys til det byggeri ved Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus skal have til huse.

 • 13-12-2018

  Jens Meldgaard Bruun bliver klinisk professor i ernæring og overlæge ved Steno Diabetes Center Aarhus. Her skal han forske i forebyggelse og behandling af svær overvægt og dermed bidrage til, at færre mennesker udvikler diabetes i fremtiden.

 • 05-12-2018

  50 millioner kroner fra Novo Nordisk Fondens "Steno Collaborative Grants" er netop blevet bevilliget til ni forskningsprojekter - alle med patientnær diabetesforskning som omdrejningspunkt.

 • 20-11-2018

  Den 1. november kunne Steno Diabetes Center Aarhus byde velkommen til den første patient i den nye diabetesklinik på Aarhus Universitetshospital. En stor milepæl er dermed nået i etableringen af Region Midtjyllands nye videns- og kompetencecenter inden for diabetes.

 • 13-11-2018

  Adam Hulman, postdoc og klinisk forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus, har vundet dette års Danish Diabetes Academy Scientist Award. En pris, der hvert år gives til en ung diabetesforsker, der har vist potentiale til at blive verdensklasseforsker inden for sit område.

 • 15-10-2018

  EASD 2018: Steno Diabetes Center Aarhus var i år bredt repræsenteret ved Europas største diabeteskonference.

 • 15-10-2018

  EASD 2018: Selvom overvægt er associeret med ens glukosemønster, er der ikke en sammenhæng mellem mønstret, som det tager sig ud ved en glukosetolerancetest, og ens genetiske prædisponering for fedme. Det viser et studie, sm Adam Hulman fra Steno Diabetes Center Aarhus præsenterede i Berlin ved EASD 2018.

 • 15-10-2018

  EASD 2018: Nikolaj Rittig, læge, postdoc og klinisk forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus, fik et overraskende resultat, da han undersøgte, hvordan en bestemt markør reagerer ved faste.

 • 01-10-2018

  Søren Nielsen er per 1. oktober 2018 tiltrådt som klinisk professor ved Steno Diabetes Center Aarhus på Aarhus Universitetshospital og Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet. Her skal han forske i fedt- og sukkeromsætning hos mennesker med diabetes.

 • 10-09-2018

  En hidtil ukendt effekt af metformin, verdens mest anvendte diabetesmedicin, er med bidrag fra Aarhus-forskere netop dokumenteret i et banebrydende studie i Nature Medicine. Det skaber helt nye muligheder for at udvikle mere målrettet og effektiv diabetesmedicin med færre bivirkninger.

 • 03-09-2018

  Strukturen for Steno Diabetes Center Aarhus' forskningsaktiviteter er ved at tage form. Seks kliniske specialister skal fra efteråret 2018 være med til at opbygge og udvikle voresforskningsinfrastruktur inden for klinisk forskning, laboratorieforskning samt kontakt til samarbejdspartnere.

 • 31-08-2018

  Hver tredje menneske med diabetes lever et liv med tre eller flere andre diagnoser. De ender ofte som kastebold mellem sundhedstilbud på hospitaler, i almen praksis og i kommunerne.

 • 28-08-2018

  En social behandlingsindsats kan være afgørende for nogle borgere med diabetes. Steno Diabetes Center Aarhus ansætter socialrådgiver til social støtte og vejledning til særligt familier med nykonstateret diabetes.

 • 10-08-2018

  Hvordan kan metabolomics som analyseredskab øge vores eksisterende viden om, hvordan sund kost påvirker livsstilssygdomme som eksempelvis diabetes og hjertekarsygdomme?

 • 03-07-2018

  En ny samarbejdsmodel mellem de fire regionshospitaler og Steno Diabetes Center Aarhus i Region Midtjylland er nu en realitet. Samarbejdet skal bane vej for en samlet og styrket diabetesindsats i regionen, så flere får et bedre og længere liv med diabetes.

 • 27-06-2018

  Per Løgstrup Poulsen tiltræder den 1. juli 2018 som ny klinisk professor ved Steno Diabetes Center Aarhus. Her skal han forske i hjertekarsygdomme - den hyppigste dødsårsag ved type 2-diabetes.

 • 08-06-2018

  Professor og diabetesforsker Annelli Sandbæk bliver enhedschef ved Steno Diabetes Center Aarhus. Hun skal sikre sammenhængende og sømløse forløb for diabetespatienter, der ofte døjer med tre eller flere andre diagnoser.

 • 04-06-2018

  Der var ikke mange ledige stole, da det midtjyske diabetesmiljø var samlet den 25. maj 2018 til Steno Diabetes Center Aarhus' første forskningsseminar. Med lige knap 100 fremmødte var seminaret et stort tilløbsstykke.

 • 31-05-2018

  Har du tilknytning til ét af de regionale Steno Diabetescentre eller en samarbejdende forskningsinstitution? Så kan du søge op til 25 mio. kr. i støtte til dit forskningsprojekt gennem "Steno Collaborative Grants" 2018.

 • 16-05-2018

  Diabetesforskningen i Region Midtjylland får endnu et stærkt kort på hånden, når professor og overlæge Niels Jessen fra midten af maj står i spidsen for forskning i det nyetablerede Steno Diabetes Center Aarhus.

Kontakt

Marie Mikkelsen
Kommunikationsrådgiver

maemkk@rm.dk
+45 2370 6911

Kommunikationskonsulent

claus.hastrup@rm.dk
+45 5173 6151

Tilmeld nyhedsmail fra Steno Diabetes Center Aarhus

Nyhedsmailen er for dig, der 2-4 gange om året ønsker et overblik over Steno Diabetes Center Aarhus' aktiviteter direkte i din indbakke.